Niewsbrief

Bouwen in de tuin

Het ontwerpen van een tuin omvat niet alleen het aanleggen van borders of het aanleggen van een moestuin - d.w.z. rechtstreeks met de planten werken - maar ook het plaatsen van omheiningen en muren, het aanleggen van paden, het aanleggen van een tuinvijver of het ontwerpen van taluds. Dit zijn de klassieke taken van tuin- en landschapsarchitectuur; kleinere bouwplaatsen kunnen echter vaak zelf worden "aangepakt" en de eigen ideeën kunnen worden uitgevoerd.

Stalen plantenmanden voor hellingstabilisatie. Tegen visuele vervuiling

Ze zijn alomtegenwoordig in beton: de zogenaamde taludstenen, die allesbehalve aantrekkelijk zijn (helaas des te duurzamer) en vaak slecht begroeid met groen. Onze netmanden van strekmetaal zijn veel esthetischer, omdat ze praktisch onzichtbaar zijn, en bovendien uiterst stevig. Ze kunnen op vele manieren in de tuin worden gebruikt: om hellingen te beveiligen, om treden en terreinovergangen te bouwen of om terrassen te ondersteunen. De metalen roosters zijn doorlatend, niet alleen voor regenwormen en andere nuttige bodemorganismen, maar natuurlijk ook voor meststoffen en water. Uit één stuk. Je hebt drie traliewanden per meter nodig. Gegalvaniseerd staal. Hoogte 29,5 cm, breedte 43 cm, diepte 38,5 cm.

€ 14,90

Flexibel: gazonranden van gegolfd plaatstaal

Het is robuust, zeer stabiel en, omdat het gemaakt is van een strook gegolfd plaatstaal, nog in alle richtingen te buigen. Dus als lichte hellingen in het terrein permanent moeten worden geëgaliseerd, treden moeten worden vastgezet of paden moeten worden omgevormd, is dit de gazonrand bij uitstek. Hij is enkele centimeters hoger dan de andere graskanten in ons assortiment. 5 meter op een rol. Gegalvaniseerde metaalplaat (dikte 0,5 mm). Hoogte 20 cm, lengte 5 m.

€ 37,90Basisprijs: € 7,58/m

Op het randje. Voorkomen van conflicten tussen buren

Gegalvaniseerde stalen graskant

Graskanten van buigbaar, duurzaam gegalvaniseerd en dus tegen roest beschermd plaatstaal: met hun hulp kunt u voorkomen dat grassen op perken en verharde paden in de directe omgeving van het gazon komen. Zij kunnen ook worden gebruikt om grenzen "op te trekken". Twee of meer randen - elk 1,18 m lang - worden samengevoegd door ze in elkaar te steken, hetzij in een rechte lijn, hetzij onder een hoek van maximaal 90°. Hoogte 13 cm, lengte 118 cm.

€ 9,90Basisprijs: € 8,39/m

Flexibel gelegd. Effectief gescheiden

In de grond gegraven tussen gazons en bloemperken, scheidt deze randafwerking van gerecycled rubber effectief verschillende tuingebieden. Voor dit doel kunt u het 3 mm dikke, elastische lint voor het "leggen" zelfs op maat knippen - dat gaat heel gemakkelijk met een geschikte sterke schaar. Het robuuste materiaal is zeer duurzaam en bestand tegen weersinvloeden en mechanische belasting - een onzachte stap met een werkschoen of eroverheen rijden met een geladen kruiwagen zal het niet beschadigen. Hoogte 15 cm, lengte 5 m. Materiaaldikte 3 mm.

€ 27,90Basisprijs: € 5,58/m