herb's Bioland

Schelpenmulch

herb's Bioland
Schelpenmulch
  € 37,90Basisprijs: € 1,52/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Preventieve gewasbescherming

  Het gebruik van mosselen als mulchmateriaal biedt een hele reeks voordelen: Eenmaal op de bedden aangebracht, doen ze jarenlang dienst, omdat ze mineraal zijn, zodat ze niet door micro-organismen worden vermalen en tot humus worden afgebroken. (Vóór het uitstrooien moeten de humusverbruikende vaste planten daarom eerst van een goede laag compost worden voorzien). Ze bevatten geen onkruidzaden, binden geen stikstof (zoals schors) en gaan niet schimmelen (zoals houtsnippers). De lichtgekleurde oppervlakken van de mosselschelpen reflecteren ook licht: in het donkere seizoen profiteren de winter- en wintergroene planten in de tuin hiervan, waaronder sommige kruiden zoals rozemarijn, tijm of bonenkruid. Aan de oppervlakte drogen de schelpen na een regenbui snel uit - dit helpt schimmelziekten aan de wortelhals van de planten te voorkomen, terwijl zich onder de mulchlaag een kruimelige, goed doorluchte en levendige grond vormt. Slakken vermijden vaak het droge schelpoppervlak, dat voor hen scherp is - maar aangezien dit afhangt van vele andere omstandigheden in de tuin, kunnen wij dit niet garanderen. Nog een tip voor het tuinontwerp: schelpen kunnen ook een heel mooi padoppervlak vormen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 26718

   Noordzeekokkels, gewassen, zonder zout en zonder "zeegeur". De mosselen worden gewonnen voor de Nederlandse kust. 2 zakken à 12,5 liter.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen