Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas**

Menu
Niewsbrief

Tuin

Oogsttijd. Behoud van de zomer

OogsttijdOogsttijd

De smaak en bewaarbaarheid van groenten en fruit uit eigen tuin worden niet alleen beïnvloed door de variëteit, de bemesting en het verloop van het seizoen, maar ook door andere factoren - waaronder het juiste oogsttijdstip, dat in het geval van appels bijvoorbeeld kan worden waargenomen wanneer de eerste (gezonde, d.w.z. niet door wormen aangevreten) vruchten van de boom vallen.

Opgeslagen groenten moeten zo lang mogelijk in het bed blijven, want hoe langer ze daar kunnen rijpen, hoe voller hun smaak uiteindelijk zal zijn en hoe beter ze kunnen worden bewaard. Voor veel vruchten - zoals appelen, noten of kweeperen - is luchtige opslag op houten roosters optimaal. Aardappelen blijven het langst vers in een donkere, koele bewaarplaats met een hoge vochtigheidsgraad.

Oogst appelsOogst appels

Comfortabel appels plukken met de plukker

DrogenDrogen

Voedingsstofvriendelijk drogen met de dehydrator

Pruimen oogstenPruimen oogsten

Ontpit de pruimen en snijd ze tegelijkertijd in "taartklare" stukken.

Groenten zoals wortelen, rode bieten, rapen, knolselderij, schorseneren of radijzen blijven tot het volgende voorjaar eetbaar als zij in lagen in houten kisten of andere bakken worden gelegd en met vochtig zand worden bedekt. Ook hier wordt een koele, vochtige ruimte aanbevolen als plaats voor de containers. Er blijft één taak over - de opgeslagen vruchten tijdens de winter regelmatig controleren op druk en verrotting en de beschadigde exemplaren verwijderen.

Trappen stapelen vuren hout

Deze stapelkrat kan zowel als oogstmand als opbergkrat gebruikt worden. Dankzij het gebogen, stevige handvat kan hij comfortabel met één hand worden gedragen, zelfs als hij vol is - bij het oogsten één in elke hand. De zijwanden zijn hoger dan die van andere oogst- en bewaarkisten, zodat er gemakkelijk meer en ook grotere vruchten (rapen, knolselderij, kool) in passen. Tegelijkertijd is het makkelijker om van bovenaf in de kratten te komen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om de opgeslagen produkten op te slaan en uit te halen, maar ook om de inhoud van de kratten in de loop van weken of maanden te controleren op druk en verrotting.

Roestvrij stalen dehydrator

Bij rauw voedsel kan het drogen heel zachtjes gebeuren bij 40 °C. Fruit, groenten, kruiden, zaden en paddestoelen kunnen op hoge kwaliteit worden geconserveerd (ook voor eigen instantbrouwsels), er kunnen fruitleer- en graanproducten worden gemaakt of zelfgemaakte pasta, schuimgebak en bakkerswaren kunnen worden gedroogd. Lengte 50 cm, breedte 26,5 cm, hoogte 26 cm. Totaal gewicht 6 kg. Kabellengte 1,4 m.

Meer inspiratie

Menu