Menu

Manufactum handschop gesmeed

Manufactum handschop gesmeed
€ 54,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Misschien was niet alles beter in het verleden - maar sommige dingen waren echt goed. Daarom kiezen wij ook graag historische modellen of materialen voor onze producten. Het ontwerp voor deze handschep, bijvoorbeeld, stamt uit een tijd waarin de waardering voor gereedschap nog tot uiting kwam in de grotere inspanning die gepaard ging met de vervaardiging ervan. Let op de fijne versiering op het gladde essenhouten handvat en de speciale zorg waarmee het blad van de schop is afgewerkt.

Historisch handgereedschap. Herbouwd

Er was een tijd dat gereedschap niet alleen van uitstekend materiaal werd gemaakt, maar ook met grote zorg werd versierd. Op zoek naar dergelijk zowel functioneel als mooi gereedschap hebben wij samen met een verzamelaar van historisch tuingereedschap oude voorraden doorgespit. Het resultaat van dit werk: een handschop en een handschoffel, voor ons gemaakt naar historische modellen in de gereedschapssmederij Sneeboer in Noord-Holland.
De koppen van het gereedschap zijn van gesmeed en met was behandeld koolstofstaal, de handvatten van essenhout behandeld met lijnolie. Bij de schop worden de koppen vastgehouden door een messing huls; de iets langere steel van de schoffel wordt omsloten door een stevige doorn. Dit soort tuingereedschap werd nog tot in de jaren 1930 in Engeland gemaakt.

Productinformatie

Artikel nummer 83591

Carbonstalen lemmet, met de hand gesmeed en in de was gezet, 15,5 x 8,5 cm. Essenhouten handvat. Gemaakt in Nederland.
Totale lengte 35,5 cm. Gewicht 260 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu