Manufactum

Manufactum handschop gesmeed

Manufactum
Manufactum handschop gesmeed
  € 59,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Misschien was vroeger niet alles beter - maar sommige dingen waren echt goed. Daarom kiezen wij ook graag historische modellen of materialen voor onze producten. Het ontwerp van deze handschop bijvoorbeeld stamt uit een tijd waarin de waardering voor gereedschap nog tot uiting kwam in de grotere inspanning die met de vervaardiging ervan gepaard ging. Let op de fijne versiering op het gladde essenhouten handvat en de speciale zorg waarmee het blad van de schop is afgewerkt.

  Historisch handgereedschap. Verbouwd

  Er was een tijd dat gereedschap niet alleen van uitstekend materiaal werd gemaakt, maar ook met veel zorg werd versierd. Op zoek naar zulk functioneel én mooi gereedschap, struinden we oude voorraden af met een verzamelaar van historisch tuingereedschap. Het resultaat van dit werk: een handschop en een handschoffel, voor ons gemaakt naar historisch model bij de gereedschapssmederij Sneeboer in Noord-Holland. De gereedschapskoppen zijn van gesmeed en gewaxt koolstofstaal, de handvatten van essenhout behandeld met lijnzaadolie. Bij de schop worden de koppen vastgehouden door een messing huls; de iets langere steel van de schoffel wordt omsloten door een stevige dichtingsring. Dit soort tuingereedschap werd nog tot in de jaren 1930 in Engeland gemaakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 83591

   Lemmet van koolstofstaal, met de hand gesmeed en gewaxt, 15,5 x 8,5 cm. Ashouten handvat. Gemaakt in Nederland. Totale lengte 35,5 cm. Gewicht 260 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten