Menu

Steengoed voorraadpot

Groot
Exclusief
Steengoed voorraadpot
Groot
  € 69,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Exclusief

  Het Westerwald is wereldberoemd om zijn hoogwaardige kleiafzettingen. We halen onze voorraadpotten voor de keuken bij een plaatselijke pottenbakkerij. Het familiebedrijf in Ransbach-Baumbach kan nu terugkijken op meer dan 150 jaar traditie in zijn vak. En hoewel de vormen van de potten vertrouwd en eeuwenoud zijn, vindt u in onze ontwerpen alleen de glanzende, glinsterende kleur groen in het glazuur.

  Voor knoflook, ui, aardappel.

  Deze kleipotten in een beproefde vorm houden groenten langer vers, vooral als ze op een koele plaats staan - de gaten boven de bodem van de pot zorgen voor een goede luchtcirculatie, de nauwsluitende deksels beschermen tegen licht en de dikwandige pot houdt de groenten koel. De stukken worden gegoten uit Westerwald-klei, krijgen hun definitieve vorm na een lange droogperiode, worden vervolgens geglazuurd en glad gestookt in een open vuur bij temperaturen van ongeveer 1.250 °C - om vazen in dit diepe, iriserende groen te creëren.

  Gemaakt van Westerwald klei. Potten voor brood en boter. En voor groenten

  De pottenbakkerij waar deze potten worden gemaakt is gevestigd in Ransbach-Baumbach, in het Vorderer Westerwald, waar de kleiafzettingen van de hoogste kwaliteit in Europa te vinden zijn. Het familiebedrijf kan terugkijken op 150 jaar traditie in het werken met klei - hier is het echte Westerwald klei, gewild om zijn lichte kleur en fijne plasticiteit. Dicht gesinterd, gebakken en geglazuurd, is het niet-poreus en waterdicht, dus gemakkelijk schoon te maken, maar toch slagvast en randstabiel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 28537

   Gesinterde keramiek, groen geglazuurd; met deksel. Zes ventilatiegaten elk. Gemaakt in Duitsland.
   Verkrijgbaar in drie maten:
   Groot. Voor een kleinere hoeveelheid aardappelen. Hoogte 22,5 cm, Ø 19 cm. Gewicht 2,4 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten
   Menu