Menu
Q de bouteille

Vaas Wijnfles

Groot - Smaragdgroen
Q de bouteille
Vaas Wijnfles
Groot - Smaragdgroen
  Smaragdgroen
  € 42,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Recycling van oud glas. Vazen gemaakt van wijnflessen.

  Wat twee jaar geleden in een Parijse flat begon als een vast idee onder vrienden is nu een succesverhaal. De twee Fransen Emeric Cruchant Fleuriau en Gauthier Decarne verzamelen lege wijnflessen om er glazen bloemenvazen in verschillende maten van te maken. Een soort revival, zoals ze het zelf omschrijven, waarmee ze de zorgeloze sfeer van wijnavonden in gemoedelijk gezelschap willen behouden. Daartoe zijn de twee inmiddels een samenwerking aangegaan met restauranthouders in de Hauts-de-France, waar Decarne vandaan komt, die hen regelmatig het in hun restaurants ingezamelde gebruikte glas schenken - meer dan 1.000 flessen per week. Het ambachtelijke deel van deze onderneming werkt als volgt: De flessen worden eerst grondig gereinigd en dan wordt de hals van de fles "losgemaakt", zoals ze in het vakjargon van de glasblazers zeggen, d.w.z. eerst ingesneden en dan met een speciale schaar afgeknipt. De scherpe randen die daarbij ontstaan, worden uiteindelijk schoon en glad geslepen. Afhankelijk van de oorspronkelijke vorm van de fles en de kleur van het glas kunnen de vazen variëren.

  Productinformatie

  Artikel nummer 61888

   Gemaakt van oude wijnflessen.
   Groot: Ø 10 cm, hoogte 24 cm. Gewicht 890 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen