Manufactum

Manufactum Balkon Verhoogd Bed Lariks Hout

Manufactum
Manufactum Balkon Verhoogd Bed Lariks Hout
  € 549,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Let op: Dit artikel is bulkgoed. Let op de toeslag voor volumineuze goederen.

  Algemene informatie

  Als we op zoek zijn naar een bepaald goed en merken dat de zoekresultaten niet voldoen aan onze eisen qua materiaal, uiterlijk en functie, laten we het product soms maken volgens onze ideeën. Dit verhoogde bed voor het balkon is speciaal voor Manufactum gebouwd door een werkplaats voor mensen met een handicap in Münsterland. Larikshout is hier ons favoriete materiaal omdat het van nature weerbestendig en vochtbestendig is.

  Verhoogde moestuin.

  Alle mogelijkheden van het traditionele verhoogde bed - intensiever verbouwen en meer dan één oogst per seizoen dankzij de snellere opwarming van de grond - worden ook geboden door deze bedstee, die zo hoog is dat je rechtop kunt werken. Een locatie in de buurt van de keuken zou ideaal zijn: of het nu op het balkon, het terras of in een kleine tuin is, verse kruiden en groenten van je eigen oogst kunnen er altijd klaarliggen. Het hoge substraatvolume zorgt voor een gelijkmatige bodemwarmte en bodemvochtigheid, sterkere schommelingen op het gebied van uitdrogen, dichtslibben of doorvriezen van de bodem worden goed gebufferd.

  In detail.

  Het verhoogde bed is gemaakt van het weerbestendige en taaie hout van inheemse lariksen. Een scheurbestendige, lucht- en waterdoorlatende folie van lintstof dient als bekleding, die als taak heeft om de bodemvochtigheid in de plantgrond op een gelijkmatig niveau te houden en er bij hevige regenval voor te zorgen dat overtollig water slechts zachtjes afdruipt. Vijf sleuven die in de bodem van de plantenbak zijn verwerkt, zorgen te allen tijde voor een goede waterafvoer en voorkomen tegelijkertijd dat er water blijft staan. Er worden drie haken meegeleverd die je aan een van de twee voorkanten kunt bevestigen om het gereedschap dat nodig is om de planten te verzorgen ter plaatse te bewaren.

  Tuinieren op hoog niveau. Natuurlijke intensivering

  Vooral wanneer de ruimte beperkt is, biedt de oude tuinbouwtechniek van het verhoogde bed de mogelijkheid om de tuinbouw op natuurlijke wijze te intensiveren en de oogst te vermenigvuldigen zonder extra bemesting toe te voegen; in Zuid-China wordt al eeuwen intensief geteeld op verhoogde bedden en wordt gebruik gemaakt van de bijzondere vruchtbaarheid en opbrengst van deze teeltvorm. Een recentere ontwikkeling is het verhoogde bed, dat veel voordelen te bieden heeft: de bodemtemperatuur is aanzienlijk hoger dan in de volle grond, omdat afbraakprocessen en de constructie - de zijwanden worden direct door de zon verlicht - tot verwarming leiden. De hogere temperatuur maakt tot drie oogsten per jaar mogelijk, omdat de zaden sneller ontkiemen en de groenten eerder rijp zijn. Met de juiste vulling kunnen de beste bodemkwaliteiten worden geproduceerd als voorwaarde voor een optimale plantengroei - ongeacht de bodemomstandigheden die anders in de tuin heersen. In tuinen die zwaar geteisterd worden door slakken of woelmuizen, biedt een verhoogd bed ook betere mogelijkheden voor bestrijding en ongediertebestrijding.

  Productinformatie

  Artikel nummer 19465

   Behuizing van larikshout (herkomst Duitsland), folie van polypropyleen lintstof. Gemaakt in Münsterland. Hoogte 93,5 cm, breedte 134 cm, diepte 67,5 cm. Afmetingen binnenbak 39 x 114,5 x 47,5 cm. Volume 210 l. Gewicht 35 kg. Gedetailleerde montage-instructies inclusief montagegereedschap en materialen worden meegeleverd. Levering zonder het afgebeelde gereedschap en planten.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten