Niewsbrief

Oogst. En bewaren voor lang plezier

Oogst. Bewaren. Behoud vanOogst. Bewaren. Behoud van

Terwijl sommige mensen de zomer in de eerste plaats associëren met vakantie en vrije tijd, denken anderen, namelijk tuinbezitters, eerder aan het werk dat gedaan moet worden. Bijna elke dag rijpen er nieuwe groenten en fruit aan bomen en struiken of in bedden die moeten worden verwerkt - een werk dat tot ver in de herfst duurt. Daarom hebben wij een reeks nuttige gebruiksvoorwerpen samengesteld om u te helpen uw oogst te bewaren, zodat u er in de winter letterlijk mee aan de slag kunt.

Koper voor een goede reden. Jamketel

Marmead Pot Koper

Het materiaal (meer precies: de koperionen) gaat een wisselwerking aan met de zwavelverbindingen in de vruchten, die hun natuurlijke, vaak levendige kleuren behouden, zelfs na het koken. Ten tweede zorgt deze interactie ook voor een betere gelerende werking, zodat van meet af aan minder suiker kan worden gebruikt. En ten derde, door het superieure warmtegeleidingsvermogen van koper, komt schroeien ook minder vaak voor, omdat de warmtetoevoer snel kan worden geregeld. U hoeft zich geen zorgen te maken over een metaalachtige nasmaak in de jam of gelei, aangezien de fruitzuren door de suiker worden verzacht. Om de genoemde redenen is de confituurpan aan de binnenkant niet bekleed met roestvrij staal, maar de wanddikte is ook hier een trotse twee millimeter en de gietijzeren handgrepen zijn stevig vastgeklonken.

€ 219,00

Vloot. Roestvrij stalen zeef

Vloot

De Flotte Lotte in een uitvoering van roestvrij staal (en dus grondig uitgerust voor professioneel gebruik). 2 stevige potsteunen houden de zeef op kommen en potten. De zeefvleugel bedekt ¾ van het zeefoppervlak; onderaan verwijdert een metalen boog het gezeefde voedsel volledig. 2 verwisselbare schijven met 2 mm gaten (bv. voor het zeven van gekookt fruit voor gelei, jam, puree) en 3 mm gaten (bv. voor het zeven van gekookte groenten, voor het doordrukken van gekookte aardappelen voor puree) zijn inbegrepen. Voorgereinigd, ook geschikt voor de vaatwasser. Hoogte 11 cm, bovenrand 20,5 cm Ø, bodem 14 cm Ø. Inhoud ca. 1,6 l. Gewicht 1,1 kg.

€ 89,90

Trechter van roestvrij staal

Trechter van roestvrij staal

Uit Italië en gemaakt van roestvrij staal. Eenvoudig handvat van bandstaal, gepuntlast. Bij elke trechter wordt een verloopstuk meegeleverd dat desgewenst van buitenaf op de tuit kan worden gestoken. Totale hoogte 11 cm, vulopening Ø 14 cm, uitstroomopening Ø 5,6 cm of 3,2 cm. Gewicht 220 g.

€ 24,90

Inmaakpotten met schroefdeksel. Vier seizoenen in een pot

Praktische, hersluitbare inmaakpotten met schroefdeksel, gemaakt van geperst glas. Ze helpen u gegarandeerd bij het bewaren van fruit en groenten van uw eigen oogst: Wanneer de potten gevuld zijn met het te conserveren voedsel, worden ze gepasteuriseerd in kokend water in de kookpot. Het vacuüm geschroefde deksel geeft het succes van het conserveringsproces aan: u ziet de deuk in het midden van het deksel en - weken of maanden later - hoort u de karakteristieke krak wanneer u het voor de eerste keer opent. Gebruiksaanwijzingen zijn bijgesloten bij elke pot. Gemaakt van geperst glas met een vacuüm schroefdeksel van blik. Verkrijgbaar in 2 versies en als fles.

Over uitdroging

Een goede manier om de overvloed van de oogst te bewaren is fruit, groenten en kruiden het water te ontnemen dat even noodzakelijk is om ze te laten gedijen als om ze te laten bederven. Als het door drogen verdampt, verliezen de ontbindende organismen hun levensbasis, de gedroogde waren worden duurzaam - met verlies van vitaminen, maar gecondenseerd tot een krachtige lading mineralen en voedingsvezels. Ze kunnen buiten worden gedroogd - als de herfst voor voldoende zomerse temperaturen zorgt. U kunt ze zelfs drogen op de radiator of in de oven, als die een lage temperatuur tussen 35 en 50 °C kan handhaven. De gemakkelijkste manier is echter het gebruik van dehydrators.