Menu
John Boos

Snijplank met sapgroef en lekbakje

Exclusief
John Boos
Snijplank met sapgroef en lekbakje
  € 379,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Er zijn veel snijplanken. Ze zijn echter zeldzaam in deze stevige kwaliteit van stevig verlijmd esdoornhout. In de versie met sapgroef en roestvrijstalen lekbak produceert de fabrikant in de VS dit grote bord nu alleen nog voor Manufactum.

  Krachtige basis.

  Alles is groter in Amerika, zeggen ze. Een cliché dat misschien niet in alle gevallen van toepassing is - maar wel in dit geval. Deze snijplank weegt bijna acht kilo, en om hem zo te beschrijven is bijna een understatement, want hij kan net zo goed worden gebruikt als hakblok voor het bereiden of snijden van vlees. Een omlopende, extra diepe sapgroef - met afschot - voert vloeistoffen af. Het bord wordt ook geleverd met een roestvrijstalen opvangbakje dat, wanneer het eronder wordt geplaatst, vleessappen en snijafval (inclusief groenten) opvangt. De snijplank kan aan beide zijden worden gebruikt.

  Esdoornhout voor een goede reden.

  Het hout van de esdoorn is resistent en zeer hard, maar toch soepel genoeg om het gebruik van vleeshamers en koksmessen op te vangen zonder het lemmet ervan aan te tasten. Het hout wordt in de oven gedroogd en grondig ontdaan van knoesten en scheuren voordat het in de lengte wordt gezaagd, gelijmd en pas daarna in planken wordt gezaagd. De randen van de snijplanken zijn rond gefreesd en het hout is glad geschuurd.

  Made in USA.

  Het wordt vervaardigd door John Boos & Co. in Effingham, Illinois. Opgericht in 1887 als smederij, groeide de firma Boos al snel uit tot een houtwerkplaats met een nationale reputatie. Dit kan puur toeval zijn geweest, want de speciaal vervaardigde houten stootblok, alleen bedoeld om de harde klappen van de hamer van de smid op te vangen, trok al snel de belangstelling van de plaatselijke slager. Toen de Duitse immigrant Adalbert Gravenhorst het bedrijf een paar jaar later kocht, hadden ze zich echter al gespecialiseerd in de productie van hakblokken voor de slagerij. Deze kwamen voor het eerst naar Europa op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900. Vandaag vind je de esdoorn snijplanken van Boos in restaurantkeukens over de hele wereld.

  Productinformatie

  Artikel nummer 67926

   Amerikaans esdoornhout (materiaaldikte 5,7 cm), watervast verlijmd. Het hout wordt na het zagen gefreesd, glad geschuurd en tenslotte wordt een beschermende laag bijenwashoudende verzorgingsolie aangebracht. Een zijde met een omlopende, 2,5 cm brede sapgroef, de andere zijde zonder. 45,5 x 45,5 cm. Gewicht 7,4 kg. Roestvrijstalen kom, H 3 x B 21,5 x D 15,5 cm. Gewicht 200 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten