Menu
Niewsbrief

Everyday Carry

Alledaagse gebruiksvoorwerpenAlledaagse gebruiksvoorwerpen

"Everyday Carry" is de naam van een beweging die vooral uit de VS tot ons is gekomen. Dit idee is niet helemaal nieuw, want elke dag, dat wil zeggen in het dagelijks leven, dragen we voortdurend allerlei dingen met ons mee: een horloge om onze pols, een sleutelbos, een smartphone, pen en agenda of een klein mesje in onze broekzak.

Het beginsel van "Everyday Carry" (afgekort tot EdC) omvat echter vele andere voorwerpen voor dagelijks gebruik, zolang zij maar kunnen worden samengevat onder de drie trefwoorden nut, veelzijdigheid en draagbaarheid. Van huishoudelijke reparaties tot noodgevallen onderweg, op alle eventualiteiten voorbereid zijn is het overkoepelende motto van de aanhangers, en net als bij de wereldwijde Scouting is voortdurende paraatheid het doel.

... en overal: op alles voorbereid.
Zo wordt elk gebruiksvoorwerp en elk uitrustingsstuk eerst tot in de kleinste details gecontroleerd op geschiktheid en bruikbaarheid. Bij het kiezen van een zakmes, bijvoorbeeld: Welke van zijn functies zal ik vaker gebruiken en welke misschien helemaal niet? Hoe groot of zwaar mag het mes zijn, wil ik het de hele tijd bij me dragen of alleen bij bepaalde gelegenheden? Kan ik het mes gemakkelijk met een polsbeweging openen als ik het nodig heb, en moet het vergrendelbaar zijn of niet? Enzovoort, enzovoort... Het wordt snel duidelijk dat wie zijn mes hoofdzakelijk gebruikt om de post op zijn bureau te openen, uiteraard een ander model zal kiezen dan wie meer tijd buitenshuis doorbrengt en voorbereid is op allerlei onvoorziene zaken onderweg.

Tailleband aan de riem. Opluchting voor de zak

Leren koord

Iedereen die veel sleutels heeft, zal af en toe wensen dat hij ze niet in zijn broekzak hoefde mee te nemen. Deze zorgvuldig vervaardigde, plantaardig gelooide sleutelhanger van runderleer kan om de hals worden gedragen en is altijd bij de hand. En als je hem toch in je (hand)zak hebt, is hij dankzij de lange riem gemakkelijker terug te vinden.

€ 37,90

Handgemaakt uit Hamburg. Camera uitrusting

Camera riem harnas leer

Hier komt u weer oude met gras gelooide koeienhuid tegen, zoals die vroeger werd gebruikt voor het maken van hoofdstellen en tuigen. De riemen worden gesneden uit het zogenaamde kernstuk, uit het ruggedeelte, waar de ledervezels hun fijnste en tegelijk dichtste structuur hebben. Ondanks zijn robuustheid blijft het materiaal uiterst plooibaar en flexibel - beter kan het voor dit doel niet worden. De fabrikant van onze camerariemen in Hamburg betrekt dit leer van een leerlooierij in Noord-Duitsland. Een vulling van zacht elandleder is zacht voor nek en schouders en maakt de camera niet tot een last, zelfs niet als hij lange tijd wordt gedragen. Er zijn twee manieren om de riemen aan de camera te bevestigen, afhankelijk van het model: door middel van de ringen van verenstaal of door de smalle uiteinden van de riemen door de oogjes op de camerabehuizing te trekken. Messing knoopnagels worden dan gebruikt om de lussen te openen en te sluiten.

€ 79,90

Vastgemaakt aan de riem

Dubbele sleutelhanger met riemclip

Aan een ring en karabijnhaak houdt deze dubbele ketting een sleutelbos en een zakmes vast. De stevige roestvrijstalen riemclip wordt aan de riem geklemd en houdt beide gewichten stevig vast. Riemclip van roestvrij staal, karabijnhaak, kettingen en ring zamak vernikkeld. Clip lengte 8 cm, breedte 1,5 cm, hoogte 1 cm. Lengte van de kettingen 40 cm en 7 cm. Gewicht 70 g.

€ 15,90

Klein - en volledig functioneel

Opinel mes met sleutelhanger

Dat dit een mes is van de Franse smederij Opinel blijkt al uit de karakteristieke, licht gebogen vorm van het korte heft. Het kleine Opinel mesje kan aan een sleutelring worden gedragen - voor het geval dat. Roestvrij stalen lemmet, beukenhouten handvat, lengte 5 cm. Gemaakt in Frankrijk. Bladlengte 5 cm. Breedte 1,4 cm, hoogte 1,4 cm. Totale lengte 11,5 cm, gewicht 12 g.

€ 11,90

Een begin. De weg naar je eigen uitrusting

Soortgelijke vragen kunnen ook de weg wijzen naar het completeren van uw eigen Everyday Carry set. Allereerst: Hoe uitgebreid moet mijn uitrusting zijn, wat wil ik in mijn dagelijks leven niet missen? Draag ik dingen in mijn grote rugzak, in mijn handtas of portefeuille, of beperk ik me tot een paar kleine dingen die ik aan een riemclip of sleutelhanger kan dragen? Ook: wil ik voorbereid zijn op kleine herstelwerkzaamheden, bijvoorbeeld aan mijn fiets op de dagelijkse weg naar kantoor, of op uitgebreidere, zelfs onvoorziene reparaties? Een aantal antwoorden op deze vragen vindt u op deze pagina - in de vorm van producten die wij hebben geselecteerd en geschikt hebben bevonden voor gebruik bij het samenstellen of uitbreiden van een EdC kit.

Handhavers van de wet

Belangrijkste organisator

Sleutelorganisator, Roestvrij staal

Tussen twee roestvrijstalen bekken voegt de sleutelorganiser tot 16 sleutels samen tot een keurig geheel. De sleutels worden er afzonderlijk ingestoken en zodanig gefixeerd dat zij later kunnen worden uit- en ingeklapt zoals het gereedschap van een zakmes. En zo wordt de sleutelbos een soort "staaf" waaruit met een handomdraai de juiste sleutel kan worden gekozen en die helpt om je broekzak netjes te houden (en toch je zakzakken tegen beschadiging te beschermen).

€ 27,90

De slimme vorm van zuinigheid

Plaatstalen sigarettenkoker

De sigarettendoos, die op zijn plaats wordt gehouden door een elastiekje, biedt plaats aan 18 filtersigaretten of zelfs de op voorraad gemaakte rolsigaretten, kreukvrij en schokbestendig. En misschien zullen een of twee rokers gebruik maken van de gelegenheid die het beperkte aantal sigaretten en de daaruit voortvloeiende mogelijkheid tot rantsoenering bieden en een beetje zelfdiscipline betrachten. Maar niet alleen in de laatste bastions van de blauwe waas blijkt de zaak uiterst nuttig. In de functie van een portefeuille met harde schaal vervangt hij de conventionele portefeuille voor zowel rokende als niet-rokende gebruikers (met de inhoud waarvan men over het algemeen ook niet verkwistend wil omgaan).

€ 13,90

Andere onderwerpen

Primus® Omni Fuel BenzinekachelPrimus® Omni Fuel Benzinekachel

Buiten begint bij de voordeur. En zodra je je eigen keuken verlaat, heb je bakjes nodig voor snacks en natuurlijk nog wat materiaal voor picknicks of kamperen. Wij bieden gebruiksvoorwerpen aan die - zoals wij uit eigen ervaring weten - nuttig en zinvol zijn, van de koffiemok voor onderweg naar kantoor tot de Leatherman® voor buitensporters, geselecteerd op basis van aspecten zoals duurzaamheid en herstelbaarheid, veelzijdigheid in gebruik en milieuvriendelijke en grondstofbesparende productie.

Ontdek nu