Menu
Manufactum

Manufactum Portemonnee met rits

Bruin
Manufactum
Manufactum Portemonnee met rits
Bruin
  € 219,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Een klassieker in de Manufactum lederen collectie en zeer populair bij onze collega's in huis - we laten deze portemonnee al vele, vele jaren maken. Het bijzondere is niet alleen het plantaardig gelooide leer, maar ook de constructie met de rits aan drie zijden. Dankzij de zorgvuldig gepolijste tanden loopt hij ook bijzonder soepel. Je kunt deze "geld portemonnee" alleen bij Manufactum krijgen.

  Zorgvuldig vakmanschap. De Manufactum ledercollectie

  Onze ledercollectie is gemaakt met gevoel voor en aandacht voor detail, van het leer tot de laatste naad. De kleine lederwaren zijn ongevoerd; de achterkant van het leer blijft dus - met zijn natuurlijke onregelmatigheden - "eerlijk" herkenbaar. Hun naden zijn afgewerkt met een open rand. De huiden zijn afkomstig van Duitse runderen, voornamelijk uit Zuid-Duitsland. Ze worden in Duitsland plantaardig gelooid in vatlooiing, d.w.z. in langzaam draaiende eikenhouten vaten in een looibouillon, waarvan elk van de plantaardige ingrediënten zijn specifieke effect op het gelooide leer achterlaat: mimosa, de looistof van de zwarte acacia, en quebrachohout geven het leer zijn uitstekende grip, en de looistoffen van de tamme kastanje geven het zijn mooie roodachtige tint. Veel artikelen zijn ook verkrijgbaar in het zwart.

  Vullen en smeren. Kabeljauwolie en teer van berkenschors

  De afwerking, d.w.z. wat er daarna met het in het vat gelooide leer gebeurt, is het grote verschil met alles wat tegenwoordig gebruikelijk is: om de broosheid uit het 1,5-2 mm dikke leer te halen en het soepel en duurzaam te maken, moet het na het looien worden "geweekt" en ingevet. Om nog maar te zwijgen van de huidige procédés, dit werd sinds het midden van de 19e eeuw gedaan met dierlijk talg, het zogenaamde looivet of "dégras". We gaan een stap verder terug en nemen onze toevlucht tot de middelen waaraan, volgens kenners, het legendarische oude Ruslandleer zijn reputatie te danken heeft: visolie en houtteer. In het draaiende volvat geven de oude vetstoffen kabeljauwolie en berkenschorsteer het leer een duurzame soepelheid die in de loop der tijd wordt geperfectioneerd, terwijl de berkenschorsteer het leer op natuurlijke wijze impregneert.

  Productinformatie

  Artikel nummer 60158

   Met zijn messing rits die langs drie zijden loopt, is deze portefeuille eigenlijk een "geldportemonnee". Het heeft één vak voor bankbiljetten, één voor munten, twee vakken voor elk drie kaarten en een sleuf voor een rijbewijs en een identiteitskaart. De kaartvakken zijn gevoerd. Runderhuid (dikte 1,6-1,8 mm), plantaardig gelooid, herkomst Duitsland. Gemaakt in Duitsland. Breedte 13 cm, hoogte 9,5 cm. Gewicht 140 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten