Menu

Franse keuken

Bonjour verwennerij. Leren koken van de buren

Franse keukenFranse keuken

Savoir-vivre: de Franse kunst om het leven en zichzelf te vieren is wereldberoemd. En wie ooit in Frankrijk is geweest, weet dat eten voor onze westerburen veel meer betekent dan alleen maar voedsel tot zich nemen. Of het nu in een restaurant is of thuis in de eigen keuken: de samenstelling van het menu en de keuze van verse, regionale ingrediënten samen met de bijpassende drank worden evenzeer gevierd als de bereiding zelf. Op onze culinaire ontdekkingsreis maken we daarom ook een stop bij professioneel kookgerei en keukengerei dat ten minste drie sterren heeft verdiend.

Koken als God in Frankrijk

Koperen keukengerei heeft een lange traditie in de Franse keuken, omdat het in staat is de juiste warmte op het juiste moment over te brengen. Hij wordt uitsluitend verfijnd met ingrediënten van hoge kwaliteit, zoals fleur de sel uit Guérande, Provençaalse olijfolie of Banyuls azijn.

Neem plaats!

Echte Franse ambiance wordt gecreëerd met de glazen van La Rochère, een van de oudste glasblazerijen in het oosten van het land. Het handgesmede bestek van Coutellerie Goyon-Chazeau en de kleurrijke doeken van een weverij aan de voet van de Pyreneeën ronden de tafel weelderig af.

Prendre un verre. Trakteer jezelf op een glas

In Frankrijk gaat een heerlijke maaltijd altijd vergezeld van een goede fles wijn. De elegantste manier om hem te openen is met een professioneel sommeliersmes. Zorgvuldig gedecanteerd, kan het aroma van een paar fijne druppels zich veel beter ontvouwen.

Voor een aangenaam begin van de dag

Wie denkt er niet meteen aan warme, geurige croissants met fruitige jam of zoete Provençaalse lavendelhoning? Natuurlijk mag dampende café au lait - uit een echte Franse latte bowl, natuurlijk - ook niet ontbreken.

Zoet genot

Het land van lekker eten is ook bekend om zijn chocolade en ander suikerwerk. Gelukkig kunt u ook hier genieten van het exquise genot dat met de beste ingrediënten wordt bereid: zondig lekkere bakselspecialiteiten uit Bretagne, heerlijke Provençaalse fruitblokjes of handgemaakte pralinéballetjes uit Zuid-Frankrijk.

Meer inspiratie

Menu