Menu

(Tuin) Tafel, leg je neer! Geniet van buiten

Zomerse tafelschikkingZomerse tafelschikking

Er is niet veel voor nodig om van een eenvoudige biertuin een uitnodigende tafel te maken: kleurrijke placemats of een zomers tafelkleed, stevig maar elegant glaswerk, en grote borden die flinke porties aankunnen. Voeg daarbij een paar weelderige, zelfgeplukte boeketten die de natuur op tafel brengen. Dek de tafel zo, dat de heerlijkste gerechten bijna vanzelf op het bord belanden - net als in een sprookje.

Voor de set: niet alleen voor de latten, maar ook voor de poten wordt massief robiniahout gebruikt, en zwaar vouwbeslag van gegalvaniseerd staal verbindt alles op een buitengewoon stabiele manier met elkaar. De hele constructie overschrijdt derhalve ruimschoots de typische beperking tot het noodzakelijke.

Boeketten plukken: tips uit de tuinkalender in juli

StruisvogelsStruisvogels

Nu bloeien vaste planten en bloemen weer bijzonder weelderig, zodat een deel ervan kan worden afgesneden als vaasversiering zonder de plant te beschadigen. De beste tijd om te snoeien is vroeg in de ochtend. Gebruik een scherp, schoon stuk gereedschap dat de soms zachte bloemstengels niet kneust. Indien mogelijk geen stengels oogsten met reeds volledig geopende bloemen. Zet de bloemen zo snel mogelijk in water en snij ze van tevoren vers af. Snijd onder een hoek indien mogelijk, dit vergroot het "waterabsorptiegebied".

Menu