Gids

Keukenapparatuur van hoge kwaliteit. Hard op zijn tenen

Bij de selectie van onze producten letten wij op krachtige motoren en soepele mechanica, goede repareerbaarheid (in veel gevallen kunt u reserveonderdelen ook rechtstreeks bij ons verkrijgen), kiezen wij gedeeltelijk voor apparaten die al jaren overtuigen in de horeca en geven wij de voorkeur aan modellen die in alle opzichten - van binnen en van buiten - worden gekenmerkt door een hoogwaardige materiaalkeuze. Immers, de spreekwoordelijke "zware kwaliteit" is geen toeval. Onze keukenapparatuur moet robuust en duurzaam zijn - voor een lange tijd.

Levenslang? - Over de duurzaamheid van keukenapparatuur.

Het is altijd de moeite waard om producten van uitstekende kwaliteit te kopen - dat is onze basisovertuiging. Op het gebied van keukenapparatuur geldt echter ook: hoe complexer de constructie, des te waarschijnlijker is het dat de keuze voor een model van hoge kwaliteit zich zal uitbetalen. Lage prijzen zijn hier een duidelijk teken van zuinig gebruik van materialen en soms ook van slecht vakmanschap. Het resultaat: een kortere levensduur.

Een veelbesproken omstandigheid die steeds weer naar voren komt als het gaat om de duurzaamheid van apparaten is "geplande veroudering". In dit geval wordt de fabrikant ervan beschuldigd de levensduur van het product opzettelijk te hebben verkort zonder dit mee te delen. Het veronderstelde doel: na het verstrijken van de garantietermijn gaat het apparaat stuk en is de klant gedwongen een nieuw apparaat te kopen. Hoewel verschillende studies een dergelijke aanpak nog niet hebben kunnen bewijzen, is het duidelijk dat veel laaggeprijsde produkten - die toch al uitgaan van een korte levensduur - van meet af aan zijn ontworpen voor een korte levensduur. Het is waar dat ook hier het ene wiel meestal op het andere past, maar als het ene van plastic is en het andere van metaal, is de slijtage zo goed als voorgeprogrammeerd. Het is gemakkelijk om klanten ervan te beschuldigen een wegwerpmentaliteit te hebben, maar wij gaan er liever van uit dat onze kopers een lange levensduur op prijs stellen en ecologisch verantwoord handelen. De duurzaamheid van keukenapparatuur is voor ons dan ook een essentieel argument.