Menu
Charvet Editions

Tafelset puur linnen gesteven

(2 stuks)
Zwart
Charvet Editions
Tafelset puur linnen gesteven
(2 stuks)
Zwart
  € 34,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Natuurlijk eenvoudig en effectief: zetmeel

  Tegenwoordig zijn placemats meestal gemaakt van plastic - als gevolg van de algemene overtuiging dat alleen dit materiaal zijn doel vervult in het (vlek)crisisgebied van de tafelcultuur. Zulke meningen mogen dan wijdverspreid zijn, ze zijn niet onbetwistbaar. En dus vonden we wat we zochten op het gebied van placemats - bij Charvet. De traditionele Franse weverij gebruikt een verbazingwekkend eenvoudige en effectieve techniek die niet zonder finesse is: ze behandelt het oppervlak van de toch al slijtvaste linnen stof met aardappelzetmeel, waardoor het een zeer hoog niveau van sterkte krijgt - op een ecologisch schone manier. Zelfs als mensen de etiquette in theorie perfect beheersen, zijn ze in de praktijk vaak een beetje onvoorzichtig - eventuele vlekken kunnen met een vochtige spons van de gesteven zuivere linnen placemat worden geveegd.

  Uit Frankrijk

  De weverij Charvet is al meer dan 100 jaar gevestigd in het Franse Armentières, vlakbij de grens met Vlaanderen. De regio Nord-Pas-de-Calais ligt in het centrum van een van de traditionele vlasgebieden van Europa. Charvet specialiseerde zich in de productie van linnen en katoenen stoffen; het productassortiment omvatte robuuste linnen stoffen, die werden gebruikt om textiel te maken voor bakkerijen (toiles de boulangerie) en Franse werkkleding (bijv. "vareuses" voor vissers), evenals canvas stoffen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69985

   100% linnen. Geweven in platbinding, behandeld met aardappelzetmeel. Basisgewicht 334 g/m². Garengetal in schering en inslag Nm 6/2. De ongeverfde linnen stof is rondom gezoomd met een 5 mm brede zelfkant. 35 × 45 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen