Menu
Niewsbrief

Bewuste consumptie

Alternatieven voor plastic

Alternatieven voor plasticAlternatieven voor plastic

Plastic omringt ons op alle gebieden van het leven. Verpakkingen, speelgoed, tandenborstels zijn ervan gemaakt. De cijfers zijn alarmerend: elk jaar wordt wereldwijd meer dan 300 miljoen ton plastic geproduceerd, ongeveer 8 miljoen ton komt in de oceanen terecht - hele tapijten worden er van gemaakt. Het kan tot 450 jaar duren om plastic af te breken. Bovendien bevat plastic vaak het omstreden bisfenol A (BPA), een hormoonontregelaar die schadelijk zou zijn.

Toch zijn er veel manieren om het materiaal van bij het begin te vermijden - of het nu onderweg is, in de keuken, de badkamer of de kinderkamer. Wij laten u kennismaken met alternatieven voor plastic klassiekers: van houten scooters tot drinkflessen en zakloos winkelen.

Bijenwasdoek

De bijenwasdoek kan worden gebruikt voor het afdekken van schalen, schotels, borden en flessen in de koelkast of in de bijkeuken. U legt het in het midden, rekt de doek uit en gebruikt de warmte van uw eigen handen om aan de rand van de bak hechting te creëren. Maar u kunt er ook worst, kaas en fruit in verpakken, of de lunchpauze, om het vers te houden en te besparen op wegwerpmateriaal.

Boodschappentas Lefa

Veerkrachtig, stabiel en praktisch: boodschappentas van Lefa, een vezelmateriaal dat voor 70% uit lederen restjes en natuurlijke latex bestaat. Enige tijd geleden hebben wij ze ook in ons catalogusassortiment opgenomen, hier zonder het Manufactum-bedrijfslogo.

Alternatieven om te winkelen. Het werkt ook zonder zakken

Alternatieven voor de kinderkamer

Japans houten bouwpakket

Het origineelste kinderspeelgoed zijn waarschijnlijk de bouwstenen - er is nauwelijks een kind te vinden dat niet al spelend de wetten van de statica en de zwaartekracht heeft ontdekt, wanneer het laatste element erop wordt gelegd en het zojuist gemaakte bouwwerk met een luid gebrul ineenstort. Zolang de blokken bestaan, in de altijd beproefde vormen als kubus, kubus of cilinder, is er weinig aan veranderd, hooguit de kleuren of het materiaal - totdat ze in Japan terechtkwamen in de Meiji-periode, toen het land diplomatieke betrekkingen begon aan te knopen met Europa en de VS. Daar voegde ontwerper Toshiaki Yamada meer dan 100 jaar later onopvallende maar des te doeltreffender inkepingen toe aan de tsumiki (Japans voor bouwstenen).

€ 74,90

Meer producten en inspiraties

Menu