Menu

Zachte pop Lotte

Blauw
Zachte pop Lotte
Blauw
  € 79,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Tikken en lussen. Vrij spel voor de verbeelding

  Aangenaam zacht, knuffelbaar en gemakkelijk voor kinderen om met één hand (of arm) vast te houden: Met een liefdevolle greep op arm of been laat Lotte zich door de wereld slingeren (of meeslepen). De overgang van het poppenlichaam naar de armen en benen is wat losjes opgevuld en geeft de pop haar soepele beweeglijkheid. Lotte kan vooral veel meer dan zich in de poppenwagen laten wiegen. Deze kinderpop is ontworpen voor emotionele en fysieke nabijheid: Handgemaakt, ze is volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Lichaam en kleding zijn genaaid van katoenen stof; de pop is gevuld met zuivere schapenwol. Haar kleren kunnen worden verwisseld - dus het maakt niet uit als de uiting van genegenheid wat intenser (en natter) is. In plaats van in een poppenbedje slaapt Lotte graag bij haar kroost, dat zich vol vertrouwen tegen haar aan kan nestelen als een klassieke knuffel. In het ergste geval kan een handwasje de lappenpop weer schoon krijgen. Dankzij het gereduceerde en tegelijkertijd duidelijke ontwerp, vooral van het gezicht, kan de fantasie van het kind zich vrij ontplooien bij het spelen met deze pop. Perfect om op terug te vallen in alledaagse (rollenspel)situaties: bijvoorbeeld als partner bij de opvoeding van de broer of zus, als onverschrokken steun in de strijd tegen piraten of als adviseur bij het omvormen van de noedels voor de lunch tot een haarverzorgingsproduct.

  Silke. Kösener speelgoed duurzaam uitgebreid

  De eerste Kösener poppenfabriek werd opgericht door Käthe Kruse in 1912. Maar na de oprichting van de DDR in 1949 werd de samenwerking met de beroemde poppenmaker snel beëindigd. Wat in Bad Kösen bleef, waren de speciale vaardigheden op het gebied van poppenproductie die in vier decennia waren ontwikkeld: het bedrijf was gespecialiseerd in de productie van zacht speelgoed. De samenwerking met het naburige Burg Giebichenstein - een van de belangrijkste opleidingscentra voor productdesign in Duitsland sinds het begin van de 20e eeuw - werd nog langer.

  Sinds 2000 vullen de opgezette poppen en dieren van het traditionele label "Silke" de Kösen-ateliers aan. De productie van dit bedrijf, oorspronkelijk gevestigd in München, verhuisde ook naar Bad Kösen. Daar worden zorgvuldig met de hand gevulde poppen gemaakt die qua duurzaamheid en kwaliteit niet onderdoen voor de knuffels van Kösen. Het ontwerp is van puristische helderheid, en de vakkundige realisatie ervan wordt verzekerd door uitgebreide uitsnijdingen. En de hoogwaardige natuurlijke materialen van Europese oorsprong overtuigen met de voor Kösener speelgoed kenmerkende lange levensduur.

  Strompelend in plaats van struikelend

  Wetenschappers zijn het erover eens dat het rechtop lopen een beslissende stap is in de menselijke evolutie. Maar waarom we met onze armen zwaaien als we lopen hebben onderzoekers lang verbaasd. Voor hen leek het extra armzwaaien een overblijfsel uit de menselijke prehistorie en vooral een verspilling van energie. Studies naar de bewegingsvolgorde ondersteunen nu de tegenovergestelde opvatting: het ritmisch zwaaien van de armen in de tegenovergestelde richting van de voortgang van de benen bespaart juist (spier)energie. Dit komt omdat het zwaaien van de armen de op-en-neer beweging van het lopen opvangt, zodat de beenspieren een beetje ontlast worden. In bredere zin kan schommelend speelgoed het kind ondersteunen bij het lopen, omdat het speelkameraadje het kind aanmoedigt zijn armen mee te zwaaien, waardoor het zijn evenwicht beter bewaart en nog meer energie gebruikt voor de echt belangrijke dingen in het leven.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203404

   100% katoen, vulling 100% wol. Handwas tot 30 °C. L 8 × B 18 × H 28 cm. Gewicht 150 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen