Menu
Niewsbrief

Een dag op het platteland met Krautkopf

Bewuste consumptieBewuste consumptie

Van de grote stad Berlijn naar het platteland: in februari 2018 vervulden Susann Probst en Yannic Schon hun droom en kochten ze een oud kolonistenhuis op 3.200 vierkante meter grond, dat ze sindsdien naar hun ideeën renoveren, plannen en inrichten. Het verlangen was gedurende vele jaren gerijpt; de behoefte aan een origineel, natuurliefhebbend en vooral bewust leven leidde de twee van de pulserende metropool naar het idyllische dorp Mecklenburg. Hier bouwen ze hun huis met liefde voor detail. Ze gaan weloverwogen te werk, wegen elke aankoop zorgvuldig af en nemen elke beslissing bewust. Susann en Yannic plannen hun fruit- en groentetuin zo dat deze ook een habitat biedt aan talrijke dieren. Beetje bij beetje ontstond onder hun handen een sfeervolle plek van onthaasting - een nieuw stukje thuis.

De levensstijl van Susann en Yannic houdt in dat ze hun eigen voedsel verbouwen en alleen inkopen wat ze zelf niet kunnen produceren. Bij het inkopen letten ze ook op seizoensgebondenheid en regionaliteit. Ze hebben van hun passie voor koken een beroep gemaakt: als hoofd van de foodblog "Krautkopf" waarderen ze producten van hoge kwaliteit die bijdragen tot een goede kook- en bakervaring. Tegelijkertijd letten ze erop waar deze producten zijn gemaakt en welke materialen daarbij zijn gebruikt. Susann en Yannic houden van duurzame producten die op lange termijn een plezier zijn om te gebruiken - en dat geldt niet alleen voor de keuken, maar voor alle gebieden van hun dagelijks leven.

Krautkopf en Manufactum

De paden van Krautkopf en Manufactum kruisten elkaar enkele jaren geleden. In hun vegetarische kookboek leggen Susann en Yannic hun blogervaringen vast in verhalen, recepten en sfeervolle foto's. Zo overtuigend dat we het kookboek opnamen in ons assortiment, waar het nu nog steeds te vinden is. Sindsdien heeft hun gedeelde enthousiasme voor koken geleid tot verdere projecten, waaronder gezamenlijke evenementen en diverse fotografieprojecten.

Een gedekte tafel in het huis van de kolonistenEen gedekte tafel in het huis van de kolonisten
Afbeelding door Krautkopf. Onze Red Wing Iron RangerAfbeelding door Krautkopf. Onze Red Wing Iron Ranger
Binnen gieter koperBinnen gieter koper