Menu

Bewuste consumptie

Een dag op het platteland met Krautkopf

Bewuste consumptieBewuste consumptie

Van de grote stad Berlijn naar het platteland: in februari 2018 vervulden Susann Probst en Yannic Schon hun droom en kochten een oud kolonistenhuis op 3.200 vierkante meter grond, dat ze sindsdien renoveren, plannen en inrichten volgens hun ideeën. Het verlangen was in de loop van vele jaren gerijpt; de behoefte aan een oorspronkelijk, natuurminnend en vooral bewust leven leidde de twee van de pulserende metropool naar het idyllische dorp Mecklenburg.

Zij bouwen hier hun huis met liefde voor het detail. Zij gaan weloverwogen te werk, wegen elke aankoop zorgvuldig af en nemen elke beslissing weloverwogen. Susann en Yannic plannen hun fruit- en groentetuin zo dat deze ook een habitat biedt aan talrijke dieren. Beetje bij beetje ontstond onder hun handen een sfeervolle plek van vertraging - een nieuw stukje thuis.

De levensstijl van Susann en Yannic houdt in dat ze hun eigen voedsel verbouwen en alleen inkopen wat ze niet zelf kunnen produceren. Bij de inkoop letten zij ook op seizoensgebondenheid en regionaliteit. Zij hebben van hun passie voor koken hun beroep gemaakt: als hoofd van de foodblog "Krautkopf" waarderen zij hoogwaardige producten die bijdragen tot een goede kook- en bakervaring. Tegelijkertijd letten zij op de plaats waar deze producten zijn gemaakt en welke materialen daarbij zijn gebruikt. Susann en Yannic houden van duurzame producten die op lange termijn een plezier zijn om te gebruiken - en dat geldt niet alleen voor de keuken, maar voor alle gebieden van hun dagelijks leven.

Krautkopf en Manufactum

De paden van Krautkopf en Manufactum kruisten elkaar enkele jaren geleden. In hun vegetarische kookboek, documenteren Susann en Yannic hun blog-ervaringen in verhalen, recepten en sfeervolle foto's. Zo overtuigend dat we het kookboek in ons assortiment hebben opgenomen, waar het nu nog steeds te vinden is. Sindsdien heeft hun gedeelde enthousiasme voor koken geleid tot verdere projecten, waaronder gezamenlijke evenementen en diverse fotografieprojecten.

Een gedekte tafel in het huis van de kolonistenEen gedekte tafel in het huis van de kolonisten
Afbeelding door Krautkopf. Onze Red Wing Iron RangerAfbeelding door Krautkopf. Onze Red Wing Iron Ranger
Binnen gieter koperBinnen gieter koper

Meer inspiratie

Menu