Menu

Manufactum Graafvork Roestvrij Staal

Manufactum Graafvork Roestvrij Staal
€ 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Let op de toeslag voor bulk.

Algemene informatie

Onze graafvork is het perfecte voorbeeld van hoe we goede dingen nog beter kunnen maken. Let op details zoals de verlengde, met messing klinknagels bevestigde uitloop en de handgreep van geolied essenhout. De kop van het gereedschap is met de hand gesmeed.

Voor spitten, losmaken en beluchten. In harde, stenige grond is het gemakkelijker werken met de spitvork dan met de spade.

Het Manufactum tuingereedschap. Handgesmeed

Goed gereedschap kan - in de kleine momenten dat het de inspanning die gewoonlijk bij het gebruik ervan komt kijken compenseert door "mee te werken" en in ruil daarvoor een aangename functionele en haptische ervaring te bieden - nog tientallen jaren lang gevoelens opwekken.

De stalen onderdelen

Wij hebben twee verschillende roestvrije staalsoorten die worden verwerkt op Sneeboer in Noord-Holland: een hogere, taaiere legering voor de veren en dichtingsringen van de handvathouders en een lagere, beter smeedbare legering voor de functionele onderdelen. Wij hebben de veren en dichtingsringen op alle gereedschappen laten verlengen, wat een grotere stabiliteit tijdens het werk garandeert en minder kans op breuk van het onberispelijke handvat. De tules zijn permanent en stevig bevestigd met koperen klinknagels.

De handgrepen

Essenhout is een vanzelfsprekendheid. Er wordt echter alleen hout gebruikt waarvan de nerf zo verticaal mogelijk is gecontroleerd. Dit beperkt het risico op breuk tot een minimum en garandeert de zwenkstabiliteit die kenmerkend is voor een echt goede gereedschapssteel. Om het zuiver geschuurde oppervlak verder te verfijnen, wordt het hout ten slotte behandeld met vernis op basis van lijnolie.

Productinformatie

Artikel nummer 80285

Met de hand gesmeed roestvrij staal. Essenhouten handvat. Met vier tanden, lengte 22 cm. Gemaakt in Nederland. Totale lengte 1,18 m, breedte 18,5 cm. Gewicht 2,1 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu