Menu
Gränsfors Bruks

Gränsfors handbijl

Gränsfors Bruks
Gränsfors handbijl
  € 189,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Klein en handig

  De compacte bijl met een zeer korte steel is goed uitgebalanceerd, ligt perfect in de hand, past in de gereedschapskist en is zeer nuttig voor bijvoorbeeld het verkrijgen van aanmaakhout of het opnieuw splijten van boomstammen.

  Handgemaakt en gesigneerd. Bijlen van Gränsfors Bruks

  Laveloze eisen en zorgvuldige zuinigheid zijn de twee houdingen waarmee de Zweedse smeden rond Gabriel Brånby in Gränsfors Bruks hun beroemde bijlen maken. Overvloedig zijn de eisen aan het materiaal (een speciaal gelegeerd bijlstaal en het beste hickory handvathout), overvloedig is ook de tijd die elke smid neemt om zijn bijlsteel te smeden, te harden, te temperen, recht te trekken, te slijpen en te polijsten, afgeronde inkepingen toe te voegen voor een betere grip, te passen en vast te zetten. (De twee letters in de kop van elke bijl zijn de initialen van de persoon die hem gemaakt heeft). Het ene na het andere resultaat: bijlen die licht en evenwichtig in de hand liggen en, op een manier die niet helemaal te verklaren is, duidelijk mooier zijn dan hun soortgenoten.

  Productinformatie

  Artikel nummer 84715

   Met lemmetbeschermer van plantaardig gelooid leer. Handgesmede bijlkop met geharde en gepolijste snijkant. Handvat van hickory hout. Gemaakt in Zweden. Lemmetlengte 7,5 cm, totale lengte 24,5 cm. Gewicht 580 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   [an error occurred while processing the directive]

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen