Menu

Gränsfors handbijl

Gränsfors handbijl
€ 179,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Klein en handig.

De compacte bijl met een zeer korte steel is goed uitgebalanceerd, ligt perfect in de hand, past in de gereedschapskist en is zeer nuttig, bijvoorbeeld om aanmaakhout te verkrijgen of om boomstammen opnieuw te splijten.

Handgemaakt en gesigneerd. Assen van Gränsfors Bruks

Overvloedige eisen en nauwgezette zuinigheid zijn de twee houdingen waarmee de Zweedse smeden rond Gabriel Brånby op Gränsfors Bruks hun beroemde bijlen maken. De eisen die aan het materiaal worden gesteld (speciaal gelegeerd bijlenstaal en het beste hout van de hickory steel) zijn hoog, maar dat geldt ook voor de tijd die elke smid besteedt aan het smeden, harden, harden, rechtzetten, slijpen en polijsten van zijn bijlensteel, het voorzien van afgeronde inkepingen voor een betere grip, en het aanbrengen en vastzetten ervan. (De twee letters in de kop van elke bijl zijn de initialen van de persoon die de bijl heeft gemaakt). Het ene na het andere, het resultaat: bijlen die licht en evenwichtig in de hand liggen en, op een manier die niet helemaal te verklaren valt, duidelijk mooier zijn dan hun soortgenoten.

Productinformatie

Artikel nummer 84715

Met lemmetbeschermer van plantaardig gelooid leer. Handgesmede bijlkop met geharde en gepolijste snijkant. Handvat gemaakt van hickory hout. Gemaakt in Zweden.
Snijrand lengte 7,5 cm, totale lengte 24,5 cm. Gewicht 580 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

[an error occurred while processing the directive]

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu