Niewsbrief

Groeiend op de vensterbank. Voorgroeiende groenteplanten

In het vroege voorjaar luidt het zaaien en voorgroeien van groenteplanten het nieuwe tuiniersjaar in. Op deze pagina hebben we een aantal handige hulpmiddelen voor beide verzameld - samen met een selectie zaden van zeldzame tomatenrassen, zodat u meteen kunt beginnen met tuinieren en dit jaar eerder kunt oogsten.

Kweektrays en -potten zijn een praktisch hulpmiddel bij het zaaien van groenten en bloemen aan het begin van het seizoen. Hoewel de professionele conventionele tuinbouw nog steeds vertrouwt op turfsubstraten en turfzwelpotten - ondanks de immense nadelen voor het milieu - is het voor de amateurtuinder nu gemakkelijk om alternatieven van goede kwaliteit te krijgen die werken.

Zaden voor vroege teelt

Vanaf ongeveer eind februari kunnen vorstgevoelige groenten zoals tomaten, paprika's, aubergines of basilicum van tevoren binnenshuis op een lichte vensterbank worden geteeld. Om de traditie van het zaaien van zaden, d.w.z. het oogsten van eigen zaden voor het volgende seizoen, mogelijk te maken en te bevorderen, leveren wij alleen zaadstabiele (d.w.z. type-getrouwe) selecties en geen F1-hybriden, die gewoonlijk planten met slechtere vrucht- en groeieigenschappen opleveren.

Tuinieren zonder groene vingers. Met kweeksets

Groeiset Microgreens

De zogenaamde microgreens worden al lang gewaardeerd om hun gezondheidswaarde, aangezien de pittige kiemen van tuinkers, radijs, broccoli en co. vitaminen, mineralen en enzymen bevatten in nog hogere concentraties dan de volgroeide groenten. Deze set maakt het gemakkelijk om zelf gezonde groenten te kweken. Het bestaat uit twee delen: een compacte porseleinen kom die dienst doet als waterreservoir en een roestvrij stalen zeefinzet. Om te beginnen worden twee zaaikussentjes van natuurlijk vezelmateriaal in het juiste formaat meegeleverd, die op het inzetstuk worden gelegd. De vezelpads hebben een soort lont die steeds een eindje in de porseleinen kom moet hangen om ervoor te zorgen dat de zaden en zaailingen van water worden voorzien.

€ 39,90

Meer inspiratie