Tot en met 4.6.23 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €.**

Menu
Niewsbrief

Duurzame geschenkverpakking. Met upcycling mogelijkheden

Duurzame geschenkverpakkingenDuurzame geschenkverpakkingen

Het gevoel van verwachting dat onvermijdelijk over iedereen komt die een mooi ingepakt geschenk in zijn handen houdt en het met smaak uitpakt, is onlosmakelijk verbonden met de daad van het geven. Geschenkgevers vragen zich dan ook vaak af hoe ze hun geschenken op een passende en aantrekkelijke manier kunnen inpakken. De eerste keuze is meestal mooi inpakpapier. Het is echter meer dan een gedachte waard om een verpakking te kiezen die niet alleen het geschenk beschermt, maar ook van nut is voor de ontvanger. Want zo geef je een geschenk twee keer: enerzijds het geschenk zelf en anderzijds de verpakking, die in het beste geval ook duurzaam is en waarvan het gebruik in het dagelijks leven altijd een plezier is.

Inpakpapier vervanger. Laat je fantasie de vrije loop

U kunt onze bijenwasdoeken gebruiken als vervanger voor inpakpapier, dat met een beetje bloemendecoratie meteen een herfstige tot feestelijke uitstraling krijgt en heerlijk ruikt. Handdoeken en linnen zakken zijn toch perfect geschikt. Glazen bewaarflessen die tegen licht en geur beschermd zijn, bewaren uw geschenk niet alleen veilig, maar kunnen ook naderhand op allerlei plaatsen in huis nog van pas komen. Zelfs het huishoudgaren dat u voor het knopen gebruikt, krijgt later een tweede carrière in het dagelijks leven. En als je het moment van anticipatie echt wilt verlengen, kun je je cadeau inpakken in de Japanse trucendoos. Zo zie je maar, er zijn nauwelijks grenzen aan je verbeelding.

Tip 1: Bijenwasdoekjes in plaats van inpakpapier

Bijenwasdoek als inpakpapier

De bijenwasdoek van zuiver katoen is een grondstofbesparend alternatief voor huishoudfolie en aluminiumfolie. Hij kan zo vaak als gewenst worden hergebruikt en is gemakkelijk schoon te maken, en helpt afval in het huishouden te voorkomen. Zelfs tijdens de productie - alle stappen worden met de hand gedaan - en bij de keuze van de ingrediënten wordt aandacht besteed aan het milieu. Het gebruikte katoen is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt, net zoals de was voor de coating afkomstig is van gecontroleerde biologische bijenteelt in de omgeving van het producerende familiebedrijf in het Waldviertel. Dit betekent dat de doek duidelijk de aangename geur van bijenwas verspreidt. De waslaag bevat ook slechts een deel boomhars van de Oostenrijkse zwarte den, die voor de hechting zorgt, en zonnebloemolie, die voor de soepelheid zorgt.

€ 29,90

Tip 2: Wikkel cadeaus in sjaals

Furoshiki geschenk handdoek, geschenk verpakt in theedoek

De Leinenweberei Vieböck gebruikt voor de theedoek zuiver linnen van Europees langvezelig vlas: voorgebleekt linnengaren in de ketting en garengeverfd linnen in de inslag. Hierdoor is de handdoek een duurzame, absorberende hulp in de keuken, want linnen is van nature vuilafstotend, antistatisch en pluisarm. Dankzij het gladde oppervlak is hij gemakkelijk schoon te maken en droogt hij verrassend snel. Voor gebruik is het raadzaam de doek twee tot drie keer te wassen, zodat hij zijn volledige absorptievermogen ontwikkelt.

€ 24,90

Tip 3: Glazen voorraadflessen als geschenkverpakking

Glazen verpakkingen als geschenkverpakking

Deze eenvoudige flessen, goed afgesloten met een geslepen glazen stop, kunnen op vele manieren in het huishouden worden gebruikt: bijvoorbeeld voor het lichtbeschermd en aromavrij bewaren van specerijen, zelfgedroogde thee en keukenkruiden uit eigen tuin, medicijnen, enz. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen, elk in Braun- of helder glas.

€ 11,90

Andere onderwerpen

Advent decoratieAdvent decoratie

Adventversieringen kunnen zo veel dingen zijn. In de privésfeer varieert het van de adventskrans of de lichtjesboog voor het raam tot decoratieve elementen die sommigen liefdevol, anderen geringschattend "kleine gors" noemen (en waarvan de kwantitatieve afmetingen van persoon tot persoon aanzienlijk kunnen verschillen), tot het centrale element van het kerstfeest, de prachtig versierde boom. Ook de kerststal is op veel plaatsen een onmisbaar onderdeel van de kerstversiering.

Ontdek nu
Duurzame AdventskalenderDuurzame Adventskalender

Heb je ooit een adventskalender gekregen die je zelf gemaakt hebt? Dan weet u hoe groot de vreugde is en kunt u wel raden hoeveel tijd en ook vindingrijkheid het kost om een adventskalender te maken.

Ontdek nu
KerstboomversieringenKerstboomversieringen

Er zijn twee serieuze boomversiertradities. De eerste komt uit de Biedermeier periode, het laatste smaakvolle tijdperk van de afgelopen 200 jaar. Biedermeier boomversieringen bestonden altijd uit slechts enkele stukken: appels, vergulde noten, messing en beschilderde tinnen figuurtjes, houten Erzgebirge speelgoedminiaturen en koekjes.

Ontdek nu