Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas*

Menu
Niewsbrief

Goede dingen van kloosters

Cocktails van kloosterlikeuren

CocktailCocktail
SinaasappelschilSinaasappelschil
CocktailCocktail

Onze kloosterlikeuren zijn zeldzame gasten aan de bar - helaas. Want door hun intense smaak en uitstekende complexiteit zijn ze perfect om te mixen. Natuurlijk zeggen wij dat, per slot van rekening hebben wij met grote zorg en gevoel voor fijne nuances de hoogwaardige kloosterproducten voor u geselecteerd. Maar wij zijn niet de enigen die er zo over denken. Yasin Badyari (foto boven) en Nicolas Kröger (foto onder) uit Berlijn, twee echte kenners van de shaker en verantwoordelijk voor de jazzbar "The Hat" en de "Wet Bar" in het restaurant "Slate", hebben zich uit ons assortiment geholpen en enkele buitengewone cocktails gecreëerd op basis van de kruidenlikeuren. Aangenaam bitter en geraffineerd afgerond, presenteren ze zich als twee mixdrankjes met dat zekere iets.
Wij denken: Er zijn al genoeg doorsnee cocktails, dus hier zijn onze alternatieven.

De bittere waarheid

CocktailCocktail

Ingrediënten:
4 cl Herbilis
1 cl Chartreuse Grün
1 cl kersenlikeur
1 cl citroensap
aanvullen met tonicwater

  • in het glas opbouwen en met ijs roeren -

Glas: tumbler
Garnering: sinaasappel- en citroenschil

Elixir

CocktailCocktail
CitroenraspCitroenrasp
CocktailCocktail

Nicolas Kröger presenteert zijn "Elixir" in de "Wet Bar" van het Berlijnse restaurant "Slate". De eenvoudige combinatie van Mariawalder Kloster likeur, Alexion en gin zorgt voor een zeer smakelijke, volle en aangenaam bittere drank. Terwijl de Mariawald likeur de drank een fijne honingtoets geeft, bevat hij ook zachte kruidentoetsen dankzij de beroemde kloosterdrank van de trappistenmonniken, de Alexion.

CocktailCocktail

Ingrediënten:
4 cl gin
2 cl Alexion
2 cl Mariawalder Kloster-Likör

  • roeren -

Glas: cocktailschaal
Garnering: citroenschil en takje rozemarijn

Meer inspiratie

FentimansFentimans

Thomas Fentiman kreeg het recept voor kruidig gemberbier in 1905 van een handelaar die het hem gaf als onderpand voor een lening die hij nooit terugbetaalde. De Fentimans limonades van vandaag worden nog steeds op dezelfde manier gebrouwen als vroeger: de basis is altijd gemacereerde gember, die wordt gemengd met een siroop die is bereid uit natuurlijke ingrediënten voor de respectieve smaak. Het gemberbeslag zorgt voor een zekere kruidigheid en zuurheid.

Menu