Menu
Niewsbrief

Onderwerp

Van de verscheidenheid aan vogelhuisjes

VogelnestkastjeVogelnestkastje

Als verantwoordelijke vogelhuisjesbezitter is het onontbeerlijk om de voedings- en nestgewoonten van inheemse zangvogels onder de loep te nemen. Dieren waarderen immers ook individualiteit in de woningbouw en in de keuken. Bescherming van diersoorten, vestiging als nuttige insecten in de strijd tegen bladluizen, rupsen e.d., natuurwaarneming of milieu-educatie voor kinderen - de redenen om gevederde gasten naar eigen tuin, terras of balkon te lokken zijn legio. Net zo divers als de vogelsoorten en hun behoeften.

Behoefteprofiel: voederplaats en nesthulp voor vliegende kunstenaars.

De twee belangrijkste functies van vogelhuisjes zijn enerzijds het helpen broeden van vogels, zoals het geval is met nestkastjes, en anderzijds het voederen van vogels, wat in ons land meestal in de wintermaanden gebeurt. Terwijl voor de eerste een veilig onderkomen en dus bescherming tegen weersinvloeden en nestpredatoren van essentieel belang zijn, is het voor een vogelvoederhuisje van elementair belang het voedsel te beschermen tegen weer en wind en dus tegen bederf of ijsvorming, en tegelijkertijd te zorgen voor gemakkelijke toegankelijkheid en goede hygiëne. Je hoeft alleen maar te extrapoleren van jezelf naar anderen. Comfort, veiligheid en netheid - dat is wat vogels ook willen.

Vogelhuisjes moeten daarom individueel worden afgestemd op hun gevederde bewoners en bezoekers. Of het nu gaat om hol- of nisbroedvogels, meesjes, mussen of winterkoninkjes - het Manufactum-gamma omvat huisjes op maat voor een brede waaier van doelgroepen. Niet alleen de vorm is bepalend, maar ook de grootte van de broedkamer en de invliegopening, de lichtomstandigheden en het materiaal van de nesthulpmiddelen kunnen doorslaggevend zijn. Ademend en duurzaam houtbeton, een dennenstam voor bijna-natuurlijke nesten, behandeld larikshout voor gebruik buitenshuis, en zakken geweven van varenbladeren, zeewier of kokosnoot - al onze producten hebben één ding gemeen: de vogels zullen er dol op zijn. En hun gastheren ook.

Voedersilo met grotere toevoerVoedersilo met grotere toevoer

Voedersilo met grotere toevoer

Klein vogelvoederhuisje om dagelijks te vullenKlein vogelvoederhuisje om dagelijks te vullen

Klein vogelvoederhuisje om dagelijks te vullen

Voerstation voor bevestiging aan een vensterruitVoerstation voor bevestiging aan een vensterruit

Voerstation voor bevestiging aan een vensterruit

Geen kans op voedselnijd.

Vogelvoederhuisje van berkenhoutVogelvoederhuisje van berkenhout

Of je nu de voorkeur geeft aan voederen in de winter of een fan bent van aangepast voederen het hele jaar door, onze stelregel bij Manufactum is niet alleen als het gaat om vogelvoederhuisjes: eenvoudig, duurzaam en functioneel. Gemakkelijk schoon te maken en bij te vullen, weerbestendig en duurzaam, of zelfs maar voor een seizoen als u kiest voor de verweerde kartonnen versie - als het op de buitenkant aankomt, zijn uw gasten niet kieskeurig. Het zijn de innerlijke waarden die hier tellen: ons vogelvoer biedt dus voldoende hoogwaardige energiebronnen voor een grote verscheidenheid aan gevleugelde fijnproevers, wanneer de natuur niet meer voor voldoende voedselbasis zorgt. En maak je geen zorgen als je alleen een balkon hebt: Er is plaats voor gasten in de kleinste hut. En natuurlijk in het kleinste vogelhuisje.
En opdat u de gewoonten van uw bezoekers echt kent, geeft ons "Manufactum Gartenjahr" tips voor alle belangrijke vragen over vogelhuisjes: