dobar® Green Label

Vogelnestkast Eikenhout

dobar® Green Label
Vogelnestkast Eikenhout
  € 79,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Geniaal eenvoudig.

  Pluspunt 1 voor dit nestkastje: het weelderige materiaal. Er wordt massief, geolied eikenhout gebruikt - in een niet bepaald ingehouden dikte. Ook het feit dat de fabrikant in Polen bij de montage van de nestkast voor Manufactum de gebruikelijke schotklemmen vervangt door schone schroefverbindingen, spreekt voor een zeer lange levensduur. Pluspunt 2: de constructie. Het nestkastje bestaat uit twee delen; een binnendeel dat aan de huiswand wordt bevestigd en een frame dat over het binnendeel kan worden geschoven en met een haakje op zijn plaats wordt vastgezet. Als de binnenkant van de doos moet worden schoongemaakt, wordt het frame er gewoon afgetrokken terwijl het binnendeel aan de muur blijft hangen. De nesthulp is bijzonder geschikt voor kleine vogels in holtes, zoals mezen, boomklevers of mussen.

  Nieuw huis. Nest- en voederplaatsen in de tuin

  Natuurlijke wanorde ontbreekt bijna overal in ons opgeruimde landschap. De grote landbouwgebieden worden nauwelijks meer omzoomd door struiken en heggen, en in de tuinen van onze huizen worden de bloeiende planten onmiddellijk gesnoeid en teruggesnoeid, en worden bladeren en snoeihout verwijderd. Als gevolg daarvan zijn er steeds minder natuurlijke habitats voor nuttige insecten en, incidenteel, voor onze inheemse zangvogels. Nesthulpen en voederplaatsen zijn het middel bij uitstek om zowel de tuin nieuw leven in te blazen als het ecosysteem daardoor te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat nuttige insecten de tuin koloniseren, waardoor het gebruik van pesticiden overbodig wordt en tegelijkertijd verhelderende waarnemingen kunnen worden gedaan. Soortenbescherming en natuurbeleving kunnen op deze manier heel goed worden gecombineerd. Aangezien de dieren de voorkeur geven aan individuele formaten, kunt u bepaalde soorten vrij gericht bevorderen door alleen de nesthulp te kiezen. Onze nest- en voederplaatsen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, duurzame en aantrekkelijke materialen.

  Opmerking:

  Door het hoge looizuurgehalte van eikenhout kan in combinatie met vocht en bij contact met ferrometalen een blauwzwarte verkleuring op het houtoppervlak optreden. Bovendien kunnen de zogenaamde tannines door regenwater worden weggespoeld en vlekken maken op oppervlakken en aangrenzende materialen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 89990

   Geolied eikenhout. Eén ophanggat in de achterwand van het binnenste gedeelte. Gemaakt in Polen. Gat Ø 33 mm. Hoogte 27,5 cm, breedte 15,8 cm, diepte 16 cm. Gewicht 2,5 kg. Instructies bijgevoegd.
   Tip: Het Manufactum Tuinjaar bevat enkele tips over het plaatsen, schoonmaken en verzorgen van vogelnestkastjes. Klik gewoon op de maand januari in de online versie.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen