Menu

Muskolonie huis hout beton

Muskolonie huis hout beton
  € 109,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Mussen welkom

  Huis- en veldmussen spelen een vaak niet erkende rol als nuttige insecten in de tuin. Vooral in stedelijke gebieden voeden ze zich voor bijna een derde met insecten en ander dierlijk voedsel. Deze veronderstelde "veld-, bos- en weidevogel" gaat nu echter sterk achteruit. De huismus houdt van en heeft stofbaden in fijn zand nodig om zijn verenkleed te beschermen tegen parasieten. Als je hem de kans geeft om dat op een klein oppervlak te doen, wordt de tuin nog aantrekkelijker voor hem. Met drie nestkamers biedt dit huisje ruimte voor een kleine mussengemeenschap en kan het op vele manieren worden gemonteerd - zelfs geïntegreerd in de huismuur.

  Nieuw huis. Nest- en voederplaatsen in de tuin

  Natuurlijke wanorde ontbreekt bijna overal in ons opgeruimde landschap. De grote landbouwgebieden worden nauwelijks meer omzoomd door struiken en heggen, en in de tuinen van onze huizen worden de bloeiende planten onmiddellijk gesnoeid en teruggesnoeid, en worden bladeren en snoeihout verwijderd. Als gevolg daarvan zijn er steeds minder natuurlijke habitats voor nuttige insecten en, incidenteel, voor onze inheemse zangvogels. Nesthulpen en voederplaatsen zijn het middel bij uitstek om zowel de tuin nieuw leven in te blazen als het ecosysteem daardoor te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat nuttige insecten de tuin koloniseren, waardoor het gebruik van pesticiden overbodig wordt en tegelijkertijd verhelderende waarnemingen kunnen worden gedaan. Soortenbescherming en natuurbeleving kunnen op deze manier heel goed worden gecombineerd. Aangezien de dieren de voorkeur geven aan individuele formaten, kunt u bepaalde soorten vrij gericht bevorderen door alleen de nesthulp te kiezen. Onze nest- en voederplaatsen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, duurzame en aantrekkelijke materialen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 80864

   Houten beton. Hoogte 24,5 cm, breedte 43 cm, diepte 20 cm. Gewicht 14 kg. Geleverd met bevestigingsmateriaal.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen