Menu
Werkstätten Haus Hall

Nestkast Larikshout

Werkstätten Haus Hall
Nestkast Larikshout
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Holenbroedende vogels thuis.

  Met zijn royale nestruimte en een vliegopening van 3 cm diameter is dit nestkastje speciaal ontworpen voor in holtes nestelende kleine vogels zoals mezen, boomklevers of roodstaarten. De voorwand van de kast kan helemaal omhoog worden gedraaid voor reiniging, en in gesloten toestand wordt hij op zijn plaats gehouden door een oogbout. De binnenwanden zijn volledig geruwd en voorzien van groeven om de jonge vogels te helpen klimmen en ontsnappen. De metalen plaat rond het vlieggat voorkomt dat naderende spechten het gat voor zichzelf vergroten (met andere woorden, deze nestkast onbruikbaar maken voor de kleinere vogels), en een laagje onderhoudsolie beschermt het hout tegen vroegtijdige vergrijzing.

  Nieuw huis. Nest- en voederplaatsen in de tuin

  Natuurlijke wanorde ontbreekt bijna overal in ons opgeruimde landschap. De grote landbouwgebieden worden nauwelijks meer omzoomd door struiken en heggen, en in de tuinen van onze huizen worden de bloeiende planten onmiddellijk gesnoeid en teruggesnoeid, en worden bladeren en snoeihout verwijderd. Als gevolg daarvan zijn er steeds minder natuurlijke habitats voor nuttige insecten en, incidenteel, voor onze inheemse zangvogels. Nesthulpen en voederplaatsen zijn het middel bij uitstek om zowel de tuin nieuw leven in te blazen als het ecosysteem daardoor te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat nuttige insecten de tuin koloniseren, waardoor het gebruik van pesticiden overbodig wordt en tegelijkertijd verhelderende waarnemingen kunnen worden gedaan. Soortenbescherming en natuurbeleving kunnen op deze manier heel goed worden gecombineerd. Aangezien de dieren de voorkeur geven aan individuele formaten, kunt u bepaalde soorten vrij gericht bevorderen door alleen de nesthulp te kiezen. Onze nest- en voederplaatsen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, duurzame en aantrekkelijke materialen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 23893

   Larikshout geolied (hardwaxverzegeling), ophang- en bevestigingsschroef van roestvrij staal, metalen plaat van 0,5 mm zinkplaat, SPAX® schroeven gegalvaniseerd. Ingangsgat Ø 3 cm. Breedte 19 cm, diepte 20 cm, hoogte 29 cm. Gewicht 2,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen