Schwegler Vogel- u. Naturschutzprodukte

Winterkoninkje Nestbal

Schwegler Vogel- u. Naturschutzprodukte
Winterkoninkje Nestbal
  € 57,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Een bol voor de koning

  Het winterkoninkje (en ook de pimpelmees) geeft de voorkeur aan ronde, gesloten nestkastjes. Hij gebruikt ze om zijn jongen groot te brengen en ook als slaapplaats in de winter. Vanwege de broedbiologie van de vogel (het mannetje bouwt meerdere nesten, het vrouwtje beslist welk nest haar het beste past) is het raadzaam meerdere bollen op te hangen. Het winterkoninkje broedt halverwege, dus de kerstballen moeten niet in bomen worden gehangen, maar een plekje vinden in heggen of struiken.

  Nieuw huis. Nest- en voederplaatsen in de tuin

  Natuurlijke wanorde ontbreekt bijna overal in ons opgeruimde landschap. De grote landbouwgebieden worden nauwelijks meer omzoomd door struiken en heggen, en in de tuinen van onze huizen worden de bloeiende planten onmiddellijk gesnoeid en teruggesnoeid, en worden bladeren en snoeihout verwijderd. Als gevolg daarvan zijn er steeds minder natuurlijke habitats voor nuttige insecten en, incidenteel, voor onze inheemse zangvogels. Nesthulpen en voederplaatsen zijn het middel bij uitstek om zowel de tuin nieuw leven in te blazen als het ecosysteem daardoor te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat nuttige insecten de tuin koloniseren, waardoor het gebruik van pesticiden overbodig wordt en tegelijkertijd verhelderende waarnemingen kunnen worden gedaan. Soortenbescherming en natuurbeleving kunnen op deze manier heel goed worden gecombineerd. Aangezien de dieren de voorkeur geven aan individuele formaten, kunt u bepaalde soorten vrij gericht bevorderen door alleen de nesthulp te kiezen. Onze nest- en voederplaatsen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, duurzame en aantrekkelijke materialen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 76065

   Gemaakt van weerbestendig, ademend houtbeton, touw. Hoogte 17,5 cm, Ø 16 cm. Gewicht 1,5 kg.
   Tip: Het Manufactum Tuinjaar bevat enkele tips over het plaatsen, schoonmaken en verzorgen van vogelnestkastjes. Klik gewoon op de maand januari in de online versie.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen