Gids

Een tuinschaar. Scherp en snijdend.

HeggenscharenHeggenscharen

Voordat u een geschikte snoeischaar gaat kiezen, zullen we eerst een van de belangrijkste basisvragen voor u ophelderen: welke voordelen bieden bypass- en aambeeldscharen u? Met een bypass-schaar komt het geknipte materiaal tussen de fronten. Twee messen glijden op een haar na langs elkaar, waardoor een zuiver en glad snijoppervlak ontstaat. Scheuten van rozen, heesters en vaste planten worden zo met weinig moeite precies afgesneden. De aambeeldschaar daarentegen heeft een vast, wat zachter metalen lichaam waar het scherpe lemmet tegenaan komt. Ze zijn ideaal voor krachtig snoeien.

Afhankelijk van waar ze worden gebruikt, verschillen snoeischaren ook in de grootte van hun messen en handgrepen. De beste manier om uw heg in vorm te brengen is het gebruik van een schaar met lange bladen en korte handvatten. Dit kost niet veel moeite. Voor het snoeien bevelen wij scharen aan met sterke, korte bladen en lange handvatten voor de nodige hefboomwerking. Korte, smalle en spitse bladen zijn het juiste gereedschap voor delicate planten en bloemen. Onze bewezen specialisten onder de scharen ondersteunen u ook bij vormsnoei, bij gewrichtsvriendelijk werk en als u echt hoog wilt reiken met uw gereedschap. Bij de keuze van het juiste materiaal kunt u kiezen voor traditioneel of modern.

Schaarbladen van handgesmeed koolstofstaal zijn uiterst scherp, maar vereisen meer onderhoud. Bladen van speciaal gehard gereedschapsstaal zijn daarentegen minder gevoelig voor corrosie, maar u zult ze vaker moeten naslijpen. De schaargrepen zijn gemaakt van aluminium of hout, afhankelijk van hun functie.

Filigraan schaartje voor zachte scheutenFiligraan schaartje voor zachte scheuten

Filigraan schaartje voor zachte scheuten

Snoeischaar met hefboomSnoeischaar met hefboom

Snoeischaar met hefboom

All-rounder voor rozen, heesters, vaste planten ...All-rounder voor rozen, heesters, vaste planten ...

All-rounder voor rozen, heesters, vaste planten ...

Notitie over ons tuingereedschap

Onze productkeuze is gebaseerd op de beginselen van goede materialen, hoogwaardige afwerking, repareerbaarheid en lange levensduur. Wij willen immers dat ons gereedschap jarenlang een nuttige en betrouwbare dagelijkse hulp zal zijn. Als u toch onderdelen nodig hebt, zal ons personeel van het klantencentrum u graag helpen en uw individuele behoeften en zorgen behartigen.

Meer onderwerpen over snoeischaren

Zomersnoei voor zoete kersZomersnoei voor zoete kers

Zomersnoei van zoete kersen
Tijdens of direct na de oogst is een goed moment om zoete kersen te snoeien. Nu kunnen de bomen goed worden uitgedund en in hoogte en breedte worden beperkt. Bovendien genezen wonden snel in de zomer, zodat de bomen geen schade ondervinden van het snoeien. Een zoete kers hoeft niet jaarlijks gesnoeid te worden. Snoei zoete kersen niet in de winter. Ze verdragen snoei in het koude seizoen slechter dan andere soorten, omdat dan de wondgenezing bij de zoete kers niet op gang komt, ongedierte kan binnendringen of "gomvloei" (een fysiologische aandoening die tot verzwakking van de boom leidt) optreedt. Zomersnoei van zoete kers

TuinscharenTuinscharen

Tuinschaar. Een voor elk doel
Er is een speciaal gereedschap voor elke snijklus. Het is dus gemakkelijker een keuze te maken als u zich eerst afvraagt wat u wilt knippen - een bloemenschaar is immers niet geschikt voor het knippen van takken en, omgekeerd, als u de bloemen in de tuin te lijf zou gaan met een takkenschaar, zou dat de plant alleen maar beschadigen. Afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt, verschillen snoeischaren vooral in de grootte van de messen en de handgrepen. Een heggenschaar, bijvoorbeeld, die wordt gebruikt voor het snoeien van grote oppervlakken, heeft lange messen en relatief korte handgrepen. Scissors science