Gids

Boomzagen. Speciaal gereedschap voor specialisten

BoomzagenBoomzagen

Nog maar enkele jaren geleden werden de uitstekende eigenschappen van nieuwe types zaagbladen beschouwd als de belangrijkste onderscheidende factor: gezette tanden, werken op spanning, taps toelopend blad en pulsgeharde punten zorgden voor een voorheen ongekende zaagsnede. Tegenwoordig hebben bijna alle goede zagen deze kenmerken - maar ze variëren in grootte en vorm en worden dus aanbevolen voor zeer verschillende doeleinden.
Welk model u kiest, hangt in de eerste plaats af van het soort zaagwerk dat u hoofdzakelijk in uw tuin verricht. Dit kan werk zijn op gemiddelde en grote hoogte in de boomtoppen of het knippen van heggen of struiken. Ook voor het versnipperen van maaisel is vaak een zaag nodig. Omdat in het algemeen alle snijwerkzaamheden alleen met geringe vermoeidheid kunnen worden verricht wanneer de hand in een ideale positie is. Dit komt tot uiting in het ontwerp van het handvat, maar ook in de mogelijkheid om de hoek tussen het handvat en het zaagblad aan te passen.

Geselecteerde tak- en boomzagen

Opinel vouwzaag

Ons kleinste model is ook heel praktisch: een klapzaag. Hij past in elke broekzak en kan ook netjes tussen gedraaide, smalle takken worden geplaatst.

Japanse snoeizaag

Een alternatief is de Japanse zaag met een lange houten steel, die met zijn lage gewicht en goede instelmogelijkheden langer werken zonder vermoeidheid mogelijk maakt.

Snoeizaag

De Arborist snoeizaag is ontwikkeld in samenwerking met boomverzorgers en heeft een handvat dat is geoptimaliseerd voor specifieke werkposities van boomverzorgers.

Noot
Selectie van ons tuingereedschap

Onze productkeuze is gebaseerd op de beginselen van goede materialen, hoogwaardige afwerking, repareerbaarheid en lange levensduur. Wij willen immers dat ons gereedschap jarenlang een nuttige en betrouwbare dagelijkse hulp zal zijn. Als u toch onderdelen nodig hebt, zullen onze medewerkers in het klantencentrum u graag helpen en rekening houden met uw individuele wensen en zorgen.

Andere onderwerpen

Goed hulpmiddelGoed hulpmiddel

**Hoe herkent u goed gereedschap?
Het is gemakkelijk om goed gereedschap van minder goed gereedschap te onderscheiden. Op de volgende pagina hebben wij enkele criteria verzameld die u kunnen helpen de kwaliteit te beoordelen - de kop van een goed stuk gereedschap is gewoonlijk uit één stuk gesmeed om aan zijn functie te beantwoorden en in het beste geval gemaakt van koolstofstaal. Roestvast staal is roestvrij en dus zeer gemakkelijk schoon te maken, maar ook minder buigzaam dan koolstofstaal. Ook bij de handgrepen van het gereedschap is het de moeite waard te kijken naar het gebruikte hout, dat duurzaam en vrij soepel moet zijn om de belasting tijdens het gebruik te weerstaan. Herkenning van goed gereedschap

Zomersnoei voor zoete kersZomersnoei voor zoete kers

Tuinschaar. Een voor elk doel
Er is een speciaal gereedschap voor elke snijklus. Het is dus gemakkelijker een keuze te maken als u zich eerst afvraagt wat u wilt knippen - een bloemenschaar is immers niet geschikt voor het knippen van takken en, omgekeerd, als u de bloemen in de tuin te lijf zou gaan met een takkenschaar, zou dat de plant alleen maar beschadigen. Afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt, verschillen snoeischaren vooral in de grootte van de messen en de handgrepen. Een heggenschaar, bijvoorbeeld, die wordt gebruikt voor het snoeien van grote oppervlakken, heeft lange messen en relatief korte handgrepen. Scissors science