Menu

Heggenschaar Koolstofstaal

Heggenschaar Koolstofstaal
€ 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf midden oktober, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Uit Japan: Lichtgewicht heggenschaar.

Een verrassend lichte heggenschaar voor zijn grootte, gemaakt van koolstofstaal dat gemakkelijk te hanteren is en vingerdikke takken moeiteloos doorsnijdt. Hij is niet alleen geschikt voor grof snoeien, maar ook voor het fijnsnoeien van heggen en struiken.

Gereedschap en cultuurgeschiedenis

De ontwikkeling van werktuigen volgt niet eenvoudigweg een abstract functioneel principe, maar is vaak verbonden met het hele wereldbeeld en zelfbeeld van een tijdperk of regio. Dit komt vooral tot uiting in de werktuigen van een geheel andere culturele sfeer: de produkten van het oude Japanse smidsambacht worden in ons land zeer bewonderd omdat zij nog geheel leven vanuit de diepgaande historische en spirituele wortels van de premoderne Japanse cultuur.

Snijgereedschap. Voor een goede snee: Een beetje over snoeischaren

Bij het kiezen van de juiste snoeischaar is het belangrijk om eerst de vraag te beantwoorden wat er geknipt moet worden. Onze snoeischaren verschillen in materiaal, grootte, gewicht en uitrusting, zodat elke snoeischaar een specifieke taak heeft. In principe maken we onderscheid tussen twee soorten scharen: Bij een bypass-schaar schuiven twee bladen langs elkaar, waardoor een zuiver, glad raakvlak ontstaat; bij een aambeeldschaar daarentegen komt een scherp blad tegen het vaste aambeeld. Bypass-scharen zijn bijzonder geschikt voor precieze sneden die weinig kracht vergen op dunner snoeimateriaal - zoals rozen, struiken of vaste planten - terwijl aambeeldscharen kunnen worden gebruikt voor krachtige sneden op sterkere takken; ze zijn dan ook bijzonder geschikt voor het snoeien van houtachtige planten. In ons assortiment vindt u dan bijvoorbeeld specialisten voor vormsnoei of uitdunnen, voor een bijzonder handvriendelijke werkwijze of een extra sterke snede voor bijzonder dikke takken.

Productinformatie

Artikel nummer 64313

Klingen van koolstofstaal, handgrepen van Japans wit eiken. Gemaakt in Japan. Bladlengte 20 cm, totale lengte 73 cm. Gewicht 1 kg.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu