Menu
Bahco

Bahco Tuinschaar Ergonomisch

Bahco
Bahco Tuinschaar Ergonomisch
  € 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Uw ziekenfonds beveelt aan: ergonomisch gevormde handgrepen

  De snoeischaar met ergonomische handgrepen is een ontwikkeling van de lang gevestigde Zweedse fabrikant Bahco. In samenwerking met deskundigen van Duitse en Franse ziektekostenverzekeraars produceert Bahco snijgereedschap dat gemakkelijk en zonder vermoeidheid te gebruiken is - professionele gebruikers voorkomen zo typische gezondheidsproblemen (tendovaginitis, carpaal tunnel syndroom). De neerwaartse helling van de bladen compenseert de verdraaiing van de pols en houdt de kniphand in een neutrale positie, terwijl de zijdelingse helling - naar links in het geval van een rechtshandige schaar - voorkomt dat de pols wordt gebogen en het werk in een neutrale positie voor de hand mogelijk maakt. Hierdoor wordt enerzijds de krachtoverbrenging geoptimaliseerd en anderzijds het risico van ongemak aanzienlijk verminderd. De golfvorm van de handgrepen bevordert de drukverdeling in de handpalm. Wij bieden deze scharen aan in de meest gangbare maat voor rechtshandigen. Een model voor linkshandigen en rechtshandige scharen in andere handvatlengtes zijn verkrijgbaar bij onze speciale bestelafdeling - net als alle slijtdelen.

  Uw ziekenfonds beveelt aan: ergonomisch gevormde handgrepen. Deze snoeischaar is een ontwikkeling van de traditionele Zweedse fabrikant Bahco. In samenwerking met Duitse en Franse zorgverzekeraars produceren zij snijgereedschap dat slijtage- en vermoeidheidsvrij werken mogelijk maakt. Professionele gebruikers gebruiken ze om gezondheidsproblemen te voorkomen (peesontsteking, carpaal tunnel syndroom). De neerwaartse helling van de bladen compenseert het verdraaien van de pols, de zijdelingse helling voorkomt dat de pols wordt gebogen en maakt het mogelijk te werken in een neutrale positie voor de hand. Dit optimaliseert de krachtoverbrenging en vermindert de kans op ongemak aanzienlijk. Wij bieden deze schaar hier aan in de meest gangbare maat voor rechtshandigen. Een model voor linkshandigen en rechtshandige scharen in andere handvatlengtes zijn verkrijgbaar bij onze speciale bestelafdeling.

  Snijgereedschap. Voor een goede snee: Iets over snoeischaren

  Om de juiste snoeischaar te kiezen, moet eerst de vraag worden beantwoord wat er geknipt moet worden. Onze snoeischaren verschillen in materiaal, grootte, gewicht en uitrusting, zodat ze allemaal een specifieke taak hebben. In principe onderscheiden we twee soorten scharen: Bij een bypass-schaar glijden twee messen langs elkaar heen, waardoor een schone, gladde interface ontstaat; bij een aambeeldschaar daarentegen ontmoet een scherp mes het vaste aambeeld. Bypass-scharen zijn bijzonder geschikt voor precieze sneden waarvoor weinig kracht nodig is op dunner snoeimateriaal - zoals rozen, struiken of vaste planten - terwijl aambeeldscharen krachtige sneden mogelijk maken op sterkere takken; ze zijn dus bijzonder geschikt voor het snoeien van houtachtige planten. In ons assortiment vindt u dan bijvoorbeeld specialisten voor vormsnoei of uitdunnen, voor een bijzonder handvriendelijke werkwijze of een extra sterke snede voor bijzonder dikke takken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 87459

   Voor takken tot 2 cm Ø. Stalen messen, met kunststof bekleed handvat. Gemaakt in Zweden. Bladlengte 6 cm, totale lengte 20,5 cm. Gewicht 220 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen