Menu

Heggenschaar gesmeed

Exclusief
Heggenschaar gesmeed
€ 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

We hebben dit goedje laten verbeteren op precies één gebied exclusief voor Manufactum. De heggenschaar met gesmede messen is bij ons alleen verkrijgbaar met houten handgrepen die prettig aanvoelen.

Zware gesmede heggenschaar.

U zult nauwelijks iets anders vinden als deze: een traditionele heggenschaar qua ontwerp en constructie. Gesmeed in Duitsland en onovertroffen in snijprestaties, hanteerbaarheid en duurzaamheid. Deze kenmerken vereisen echter een betrekkelijk hoog eigen gewicht.
Gesmeed uit koolstofstaal, met hardverchroomd, hol geslepen lemmet met getande rand; het hardverchromen maakt het staal nog eens 10% harder. De holle slijping - bij een goede huishoudschaar herkenbaar aan het feit dat de bladen elkaar slechts op één punt raken - zorgt voor een zuivere snit en een constante zelfslijping van de bladen. Door de gekartelde rand kan het gesneden materiaal beter worden vastgegrepen en vastgehouden.

Snijgereedschap. Voor een goede snee: Een beetje over snoeischaren

Bij het kiezen van de juiste snoeischaar is het belangrijk om eerst de vraag te beantwoorden wat er geknipt moet worden. Onze snoeischaren verschillen in materiaal, grootte, gewicht en uitrusting, zodat elke snoeischaar een specifieke taak heeft. In principe maken we onderscheid tussen twee soorten scharen: Bij een bypass-schaar schuiven twee bladen langs elkaar, waardoor een zuiver, glad raakvlak ontstaat; bij een aambeeldschaar daarentegen komt een scherp blad tegen het vaste aambeeld. Bypass-scharen zijn bijzonder geschikt voor precieze sneden die weinig kracht vergen op dunner snoeimateriaal - zoals rozen, struiken of vaste planten - terwijl aambeeldscharen kunnen worden gebruikt voor krachtige sneden op sterkere takken; ze zijn dan ook bijzonder geschikt voor het snoeien van houtachtige planten. In ons assortiment vindt u dan bijvoorbeeld specialisten voor vormsnoei of uitdunnen, voor een bijzonder handvriendelijke werkwijze of een extra sterke snede voor bijzonder dikke takken.

Productinformatie

Artikel nummer 79813

Met gesmeed moerenslot, takkensnijder, rubberen en kurken stootranden, beukenhouten handgrepen. Messen van koolstofstaal. Gemaakt in Duitsland. Bladlengte 22,5 cm, totale lengte 55,5 cm. Gewicht 1,3 kg.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu