Niewsbrief

Creepers

Trellisenen en hekjes voor de tuin kunnen van verschillende materialen worden gemaakt en hebben een grote verscheidenheid aan vormen - idealiter versieren ze de tuin of het huis zelfs zonder begroeiing. Onder de klimhulpen in ons assortiment vindt u ook gesmede constructies die klimrozen en cascaderende rozen een ondersteunend kader bieden om hun bloeipracht volledig tot ontplooiing te laten komen. Voor klimgroenten, bessenstruiken en bloeiende vaste planten, zoals dahlia's of pioenrozen, bieden wij vele andere steunen en hekjes aan. Sommige kunnen ook in potten en kuipen worden gebruikt.

Voor dahlia's, vaste planten of bessenstruiken. Plant ondersteunende staaldraad

Plantsteun ijzerdraad

Deze stevige plantensteunen, gebogen uit dik staaldraad (1 cm Ø), bieden veilige steun aan dahlia's, grote vaste planten of bessenstruiken die onder hun gewicht dreigen te bezwijken. Afzonderlijk geplaatst zijn ze handig aan de muren van huizen of langs paden, terwijl twee samen een plant omsluiten als steunring. Het materiaal is onbehandeld, met een laagje lijnolie of Owatrolan kunt u de dreiging van corrosie voorkomen. Hoogte 73 cm, breedte 35 cm, diepte 20 cm. Gewicht 1,2 kg. 1 stuk.

€ 11,90

Steun vaste planten. Variabel in vorm en hoogte

Plant ondersteunend variabel

De Engelsen staan bekend om hun liefde voor vaste planten - en ook om hun vaste plantenborders, de weelderig beplante "borders". Geen wonder dus dat er slimme oplossingen van het eiland komen. De beroemde "link stakes" zijn zulke oplossingen: Plantensteunen die op allerlei manieren kunnen worden gecombineerd. Het zijn eenvoudige stokken met haken en lussen aan de bovenkant. Afhankelijk van het aantal in elkaar grijpende stokken kan de steun onopvallend worden aangepast aan elke groeivorm en grootte, en kunnen zelfs weelderig gegroeide planten achteraf zonder schade worden omrand. De ervaring leert dat brede of hoge planten een steun van vier lange staven nodig hebben, kleinere en smallere planten een steun van drie of vier korte staven. Verkrijgbaar in twee maten.

€ 8,90

Klimhulp voor potplanten. Potobelisk Staal

Potobelisk staal

Eenjarige klimplanten - zoete erwt, zoete winde, Oost-Indische kers, vuurboon ... - hebben stevige klimrekken of stellages nodig waarop ze steun kunnen vinden en omhoog kunnen groeien. Het is raadzaam dergelijke stellages snel na het zaaien op te zetten, zodat de snelgroeiende planten er meteen in kunnen groeien. Met deze stalen obelisk kunnen kleine klimrozen, bosranken of eenjarige klimplanten in potten tot een kleine sculptuur worden gekweekt. De obelisk kan ook worden gebruikt als vrijstaande obelisk in een bloemperk, waar hij een stevig houvast kan bieden aan klimgroenten zoals erwten of komkommers. Rond staal (Ø 8 mm), met een waslaag; wanneer deze door de regen wordt weggespoeld, ontstaat een mooie roodachtigebraune roestpatina.

€ 84,90

Flexibel, aanpasbaar, roestvrij: roestvrijstalen trellis systeem

Roestvrij stalen trellis systeem

Dit touwspansysteem is een flexibele en onopvallende methode om hoge planten veilig te ondersteunen: Dubbele roestvrijstalen schroeven worden in een rij (voor "klimmers" zoals clematis) of verspringend (voor "spreiders" zoals rozen) boven elkaar aan de muur bevestigd, het roestvrijstalen touw wordt in de schroefkoppen geplaatst en gespannen. Dankzij de voor dit doel ontwikkelde dubbele schroeven kan elk deel afzonderlijk worden gespannen; bovendien kunnen ook twee touwen onafhankelijk van elkaar aan elke schroef worden bevestigd - het hele systeem kan dus in alle richtingen worden uitgebreid. Een ander voordeel is dat het ook kan worden aangepast aan de groei van de planten (die soms zijn eigen "wil" volgt) door het later vast te zetten. Dergelijke systemen werden oorspronkelijk ontwikkeld voor de begroening van hele huismuren. Hier is een versie gereduceerd tot de behoeften van kleinere eengezinswoningen.

€ 44,90

Mooi eenvoudig. Roestvrij stalen klimhulpen

Roestvrij stalen trellis

Gemaakt van het beste materiaal, goed afgewerkt en gemakkelijk te hanteren: een no-frills trellis van roestvrij staal. Het schaarmechanisme maakt de trellis flexibel in breedte en hoogte. (Indien bevestigd zoals afgebeeld, resulteren de onderstaande afmetingen.) Meerdere trellissen kunnen naast of op elkaar worden gecombineerd om een groter oppervlak te vormen. De vernikkelde messing afstandhouders zorgen voor een goede ventilatie aan de achterzijde en verminderen zo het risico van schimmel- en plaaginsecten op de klimplant. Materiaaldikte van de 1 cm brede roestvrijstalen strips 2,5 mm. Hoogte 184 cm, breedte 49 cm, diepte 4 cm. Gewicht 1,5 kg.

€ 94,90

Wilgentenen trellis flexibel

Wilgentenen trellis flexibel

Eenvoudige muurtrellis voor klimplanten gemaakt van smalle wilgenstokken. Als schaartralie is hij flexibel in hoogte en breedte en kan hij worden aangepast aan de behoeften van de plant die steun nodig heeft. Uit Spanje, gemaakt van onbehandeld wilgenhout, hoogte 23,5-147 cm, breedte 48,5-71 cm. Gewicht 590 g. Geleverd zonder bevestigingsmateriaal.

€ 17,90