Menu
Niewsbrief

Creepers

CreepersCreepers

Trellisenen en hekjes voor de tuin kunnen van verschillende materialen worden gemaakt en hebben een grote verscheidenheid aan vormen - idealiter versieren ze de tuin of het huis zelfs zonder begroeiing. Onder de klimhulpen in ons assortiment vindt u ook gesmede constructies die klimrozen en cascaderende rozen een ondersteunend kader bieden om hun bloeipracht volledig tot ontplooiing te laten komen. Voor klimgroenten, bessenstruiken en bloeiende vaste planten, zoals dahlia's of pioenrozen, bieden wij vele andere steunen en hekjes aan. Sommige kunnen ook in potten en kuipen worden gebruikt.

Voor dahlia's, vaste planten of bessenstruiken. Plant ondersteunende staaldraad

Plantsteun ijzerdraad

Deze stevige plantsteunen, gebogen uit dik staaldraad (1 cm Ø), bieden een veilige ondersteuning voor dahlia's, grote vaste planten of bessenstruiken die onder hun gewicht dreigen in te storten. Afzonderlijk geplaatst zijn ze nuttig op de muren van huizen of langs bermen; twee samen omsluiten een plant als steunring. Het materiaal is onbehandeld, u kunt de dreiging van corrosie voorkomen met een laagje lijnolie of Owatrolan. Hoogte 73 cm, breedte 35 cm, diepte 20 cm. Gewicht 1,2 kg. 1 stuk.

€ 11,90

Steun vaste planten. Variabel in vorm en hoogte

Plant ondersteunend variabel

De Engelsen staan bekend om hun liefde voor vaste planten - en ook om hun perennial borders, de weelderig beplante "borders". Geen wonder dus dat intelligente oplossingen van het eiland komen. De beroemde "link stakes" zijn dergelijke oplossingen: Plantensteunen die op veel verschillende manieren kunnen worden gecombineerd. Het zijn eenvoudige stokjes met haken en lussen aan de bovenkant. Het ene klikt in het andere, en afhankelijk van het aantal in elkaar grijpende stokken kan de resulterende steun onopvallend worden aangepast aan elke groeivorm en grootte, en zelfs weelderige planten kunnen nog steeds worden omgezoomd zonder schade. De ervaring heeft geleerd dat brede of hoge planten een steun nodig hebben die bestaat uit vier lange stokken, terwijl kleinere en smallere planten een steun nodig hebben die bestaat uit drie of vier korte stokken. Verkrijgbaar in twee maten.

€ 8,90

Klimhulp voor potplanten. Potobelisk Staal

Potobelisk staal

Eenjarige klimplanten - zoete erwt, zoete bindweed, nasturtium, vuurboon ... - hebben stevige klimrekken of tralies nodig waarop ze steun kunnen vinden en omhoog kunnen groeien. Het is raadzaam om dergelijke stellages snel na het zaaien op te zetten, zodat de snel groeiende planten er meteen in kunnen groeien. Met deze stalen obelisk kunnen kleine klimrozen, bosranken of eenjarige klimplanten in pot tot een kleine sculptuur worden gekweekt. De obelisk kan ook worden gebruikt als vrijstaande obelisk in een bloembed, waar hij een veilige houvast kan bieden voor klimgroenten zoals erwten of komkommers. Rond staal (Ø 8 mm), met een waslaagje; als dit er door de regen wordt afgewassen, ontstaat een mooi roodbruin roestpatina.

€ 84,90

Flexibel, aanpasbaar, roestvrij: roestvrijstalen trellis systeem

Roestvrij stalen trellis systeem

Dit touwspansysteem is een even flexibele als onopvallende methode om hoge planten een veilige steun te geven: Dubbele roestvrijstalen schroeven worden in een rij (voor "klimplanten" zoals clematissen) of verspringend (voor "spreidklimplanten" zoals rozen) boven elkaar aan de muur bevestigd, de roestvrijstalen kabel wordt in de schroefkoppen geplaatst en gespannen. Dankzij de dubbele schroeven die voor dit doel zijn ontwikkeld, kan elk deel afzonderlijk worden gespannen; bovendien kunnen aan elke schroef onafhankelijk van elkaar ook twee touwen worden bevestigd - het hele systeem kan dus naar wens in alle richtingen worden uitgebreid. Een ander voordeel is dat het ook kan worden aangepast aan de groei van de planten (die soms hun eigen "wil" volgen) door het later vast te zetten. Dergelijke systemen werden oorspronkelijk ontwikkeld voor de vergroening van volledige huismuren. Hier is een versie verkleind naar de behoeften van kleinere eengezinswoningen.

€ 44,90

Mooi eenvoudig. Roestvrij stalen klimhulpen

Roestvrij stalen trellis

Gemaakt van het beste materiaal, goed afgewerkt en gemakkelijk te hanteren: een no-frills trellis van roestvrij staal. Het schaarmechanisme maakt de tralie flexibel in breedte en hoogte. (Indien bevestigd zoals afgebeeld, resulteren de hieronder vermelde afmetingen). Meerdere trellises kunnen naast of boven elkaar worden gecombineerd om een groter gebied te vormen. De afstandhouders van vernikkeld messing zorgen voor een goede achterventilatie en verminderen zo het risico op schimmel- en ongedierteaantasting van de klimplant. Materiaaldikte van de 1 cm brede roestvrijstalen strips 2,5 mm. Montagemateriaal is inbegrepen. Hoogte 184 cm, breedte 49 cm, diepte 4 cm. Gewicht 1,5 kg.

€ 94,90

Wilgentenen trellis flexibel

Wilgentenen trellis flexibel

Eenvoudige muur trellis voor klimplanten gemaakt van smalle stokken van wilgenstruik. Als schaartralie is het flexibel in hoogte en breedte en kan het worden aangepast aan de behoeften van de plant die steun nodig heeft. Uit Spanje. Gemaakt van onbehandeld wilgenhout. Hoogte 23,5-147 cm, breedte 48,5-71 cm. Gewicht 590 g. Geleverd zonder bevestigingsmateriaal.

€ 17,90