Gids

Duurzame dames handtassen. Voor meer dan één seizoen

De handtas, zoveel is duidelijk, is een van de belangrijkste metgezellen in het leven van een vrouw. Daarom moet hij tegelijk stijlvol en robuust zijn, in geval van nood kunnen worden gerepareerd en ruimte bieden voor het nodige keukengerei - eisen die stevig verankerd zijn in onze selectiecriteria. Omdat een handtas meer moet zijn dan een modestatement of de kers op de taart om een outfit af te ronden. Tegenwoordig is de markt echter bijna verzadigd met modellen die eerder een modetrend volgen dan dat zij smaakvol, praktisch en draagbaar zijn; die gemaakt zijn van materialen van lage kwaliteit en niet erg duurzaam zijn, wat er vaak toe leidt dat vrouwen ontelbare handtassen bezitten terwijl zij er eigenlijk maar één per dag gebruiken, die na verloop van tijd ook nog eens lelijk wordt.

Geen overtollige macht

Wij zeggen "No to excess", want minder is meer: koop liever een model dat een tijdloze esthetiek heeft en zowel bij uw type als bij vele gelegenheden past - of u nu naar kantoor of naar het theater gaat. Zo vermijdt u dat u een heleboel onpraktische "staande" tassen in uw kleerkast hebt. Als u een handtas kiest die gemaakt is van hoogwaardige en duurzame materialen, zult u er een leven lang plezier van hebben als u er goed voor zorgt. In ons assortiment vindt u geselecteerde dameshandtassen voor meer dan één seizoen, van klein formaat schoudertassen tot grote shoppers voor shopping en kantoor, naar keuze gemaakt van handschoenzacht hertenleer, sterk, opengewerkt of robuust maar soepel rundleer. Materialen zoals slijtvast, waterafstotend zeildoek of canvas worden ook in onze handtassen gebruikt - in combinatie met sluitingen of fittingen van roestvrij staal, massief messing, geborsteld, satijnachtig of gelegeerd staal. Bovendien worden ze bijna allemaal in Europa gemaakt, de meeste in Duitsland. Veel van onze handtassen zijn voorzien van een schouderriem: Dit houdt je handen vrij en grotere ladingen kunnen ook worden vervoerd op een manier die gemakkelijk is op je rug - zoals met onze rugzakken. Nuttige details zoals binnenvakken en ingenaaide sleutelkoorden met karabijnhaken zorgen ervoor dat u uw keukengerei veilig opgeborgen en binnen handbereik hebt.

De diepgaande geheimen van de dames handtas

"Vrouwen en hun handtassen - over dit onderwerp, dat zeer gevoelig kan liggen, kunnen wij mannen maar beter zwijgen, althans voor deze ene keer." Dit citaat van Marius Müller-Westernhagen laten wij hier bijna onbesproken - alleen dit: wie van ons vrouwen is niet bekend met de steeds terugkerende vraag van onze geliefde levenspartner, zwaaiend met zonnebril, handtas of mobiele telefoon: "Kun je dat alsjeblieft in mijn tas doen?"?

Mannelijke erkenning en bewondering voor de inhoud van onze handtassen krijgen we meestal pas op het moment dat we op dringend verzoek een hoestdrop, pleister of hoofdpijntablet tevoorschijn toveren. Laten we dus zeggen - zoals boze tongen beweren en studies trachten te bewijzen - dat wij gemiddeld 76 dagen van ons leven ondersteboven in onze handtas doorbrengen. Het is immers niet gemakkelijk om bij te houden welke nuttige dingen wij in ons leven allemaal in onze handtas bewaren. En toegegeven, soms verdwijnen er dingen in onze handtas net wanneer we ze het hardst nodig hebben, om dan weer tevoorschijn te komen wanneer de hoop al is weggezonken naar de bodemloze put van de handtas. Mannen zouden zeker in de problemen komen als hun statistisch werd meegedeeld hoe lang zij in de loop van hun leven afwezig in de koelkast staren. Helaas is daar tot op heden geen onderzoek naar gedaan. Hoe het ook zij, één ding is zeker: de inhoud van onze handtas wapent ons voor alle eventualiteiten van het dagelijkse leven en blijft even mysterieus als wij vrouwen zelf.

Levenslange trouw met goede zorg

Onze handtassen worden meestal met de hand gemaakt in kleine fabrieken en fijne kleermakerijen (b.v. Ackermann Taschenmanufaktur, Croots of Sonnenleder). De keuze van de materialen volgt de criteria van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid. Wij willen u immers gezelschap geven waar u lang op kunt rekenen. Een beetje voorzichtigheid van uw kant is echter raadzaam. Liefhebbende metgezellen hebben de juiste zorg nodig - als een eerbiedig ritueel, zogezegd. Vooral lederen handtassen stellen bepaalde eisen aan reiniging en verzorging, zodat het leer zacht, elastisch en soepel blijft. Dagelijks gebruik aan uw zijde, omgevingsinvloeden en kleine ongelukjes kunnen immers lelijke vlekken achterlaten op uw handtas. Door het leder met de juiste onderhoudsprodukten te behandelen wordt het niet alleen mooier, maar krijgt het ook de vloeibaarheid terug die wrijving en slijtage in zijn vezelstructuur vermindert en vertraagt.

In de regel moet u eerst de instructies van de fabrikant voor het onderhoud van het materiaal lezen en opvolgen, vooral omdat glad leer andere onderhoudseisen heeft dan suède. Deze staan meestal op het etiket. De verzorging van lederen handtassen lijkt veel op schoenverzorging. Wij willen u echter nog een paar tips geven om uw lievelingsstuk steeds weer te laten "schitteren".

  • U kunt uw leren tas (of tassen van materialen als katoen, linnen of gemengde stoffen) voor het eerste gebruik impregneren om het materiaal te beschermen tegen met name weersinvloeden.
  • Grote vlekken kunt u het beste eerst laten drogen en daarna verwijderen met een leren borstel of een zachte doek. Voor velours, suède of nubuckleer kunt u het beste een speciale ruwleerborstel gebruiken.
  • Voor aangekoekte vlekken kan een leren gum helpen.
  • Diepe vlekken zoals vetvlekken kunt u het beste behandelen met een speciale lederzeep en vervolgens geschikt lederonderhoud toepassen. Als u niet zeker bent, test het product van uw keuze dan eerst op een onopvallende plaats.
  • Zelfs kleine krasjes kunnen goed worden verborgen met ledercrèmes en -lotions.
  • Na de verzorging moet u uw handtas een dag laten rusten, zodat de verzorgingsproducten goed kunnen drogen en hun volle effect kunnen ontwikkelen.
  • Als u de handtas langere tijd niet nodig hebt, maak hem dan leeg en zorg er goed voor. Laat vervolgens het leer volledig drogen en stop de zak op met wat tissuepapier. Dit zal helpen de vorm te behouden. Stoffen zakken of kartonnen dozen zijn ideaal om te bewaren.
  • Mocht er ondanks de beste materialen, de meest zorgvuldige afwerking en liefdevolle zorg toch een reparatie nodig zijn, dan zal het team voor speciale bestellingen dat in ons eigen klantencentrum is geïntegreerd, u in geval van een geval bijstaan.

Hoe dan ook, onze handtassen hebben allemaal wat nodig is om lang bij u te blijven als u ze goed verzorgt. En ze ontwikkelen een onmiskenbaar mooi patina in de loop der tijd - gevormd door een gelukkig leven aan uw zijde. Uw kleinkinderen zullen waarschijnlijk nog steeds plezier hebben van uw favoriete handtas - als u er tenminste ooit afscheid van wilt nemen.