Sonnenleder

Sonnenleder kleine schoudertas

Natuur
Exclusief
Sonnenleder
Sonnenleder kleine schoudertas
Natuur
  € 279,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Wij hebben een langdurige samenwerking met Sonnenleder. De lederspecialist aan het Bodenmeer past sommige producten speciaal aan onze wensen aan. Deze schoudertas is speciaal gemaakt voor Manufactum met een bredere band die comfortabel plat op de schouder ligt.

  Voor de belangrijkste dingen.

  Een kleine, compacte schoudertas die met zijn eenvoudige ontwerp geschikt is voor zowel vrouwen als mannen. Er is ruimte voor alles wat je nodig hebt, en er passen ook documenten of kalenders tot A5-formaat in. Het grote hoofdvak heeft twee extra vakken met rits en twee pennenvakken. De continu verstelbare schouderriem is met ongeveer 1,4 m vrij lang, zodat de tas ook comfortabel diagonaal over het lichaam kan worden gedragen.

  Leer van de put. Roodgelooid

  Sonnenleder in Bodman-Ludwigshafen aan het Bodenmeer in de regio Hegau staat voor een consequent functioneel, puur design. Het zorgvuldig werkende bedrijf handhaaft nog steeds de traditionele methode van leerproductie: het looien van kuilen. Hiervoor worden alleen huiden van Zuid-Duitse runderen gebruikt. De gebruikte looistoffen bevatten voornamelijk afkooksels van schors, wortels en vruchten. In twaalf kuilen met licht stijgende geconcentreerde looibouillons zetten zij in zes tot twaalf weken de eiwitvezels van de runderhuiden om in leervezels. Na het looien worden de huiden aan de lucht gedroogd en in een smeervat gesmeerd volgens een goed bewaard recept. Ongelooid heeft het afgewerkte leer dus een karakteristieke, enigszins lichtebraun-roodachtige tint, waaraan het leer ook de naam "roodgelooid" te danken heeft en die van partij tot partij verschilt. Gebruik, zon en regen veranderen de tint, en na verloop van tijd vormt zich een natuurlijke beschermlaag, het patina, die het leer een onmiskenbaar uiterlijk geeft. Zelfs het in het vat geverfde leer krijgt door het gebruik een glanzend patina.

  Productinformatie

  Artikel nummer 60576

   Runderhuid (dikte 2 mm) pitgelooid, herkomst Duitsland. Binnenvoering van duurzame keperstof (65% polyester en 35% katoen), in de zwarte tas is deze blauw, in de naturelkleurige tas is deze ecru. Draagriem in lengte verstelbaar, lengte 1,13-1,39 m, breedte 3 cm. Metalen rits en gespen. Gemaakt in Hongarije. 25 cm breed, 16 cm hoog, 5 cm diep. Gewicht 370 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten