Menu
Niewsbrief

Voor een evenwichtig slaapklimaat. Lichte zomerdekbedden

Beddengoed voor de zomerBeddengoed voor de zomer

Zwitserse grenen steen

De Zwitserse steenden (Pinus cembra), ook wel Zwitserse steenden genoemd, is een dennensoort die inheems is in de Alpen. Hij groeit nog steeds boven de boomgrens, op 1.500 tot 2.000 meter, en is dus ook winterhard en robuust.

All-Season Deken Zwitsers Dennenhout

In dit dekbed zijn aan de vulling van temperatuurregulerende merinowol scheerwolvlokken - in de vorm van kralen - toegevoegd. Het dennenschaafsel is zo fijn geschaafd dat je het aan de buitenkant niet voelt. De tijk van fijn katoensatijn is eveneens vezeldicht geweven en dus ondoordringbaar voor zowel de wolvezels als de spaanders. Merinowol heeft een hoog warmte-isolerend vermogen en zorgt voor een aangenaam droog slaapklimaat, omdat het veel vocht kan opnemen en een temperatuurevenwichtig effect heeft. Hij kan dus het hele jaar door worden gebruikt. 135 x 200 cm. Vulling 970 g scheerwol en 250 g Zwitserse alpendenvlokken. Totaal vulgewicht 1.120 g.

€ 299,00

De vezel is zeer geschikt voor beddengoed en de vulling daarvan. De uitzonderlijk hoge vochtopname is het belangrijkste kenmerk: door zijn vezelstructuur absorbeert Lyocell het vocht dat tijdens de slaap ontstaat zeer snel rechtstreeks van de huid naar de binnenkant van de vezel en geeft het ook snel weer af aan de omgeving. Dit betekent dat een opeenhoping van warmte of vocht onder het dekbed in de eerste plaats niet kan ontstaan of kan worden verminderd. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam droog slaapklimaat en een rustgevende slaap, maar helpt ook onaangename geurtjes te voorkomen. Deze quilt heeft niet alleen een Lyocell vulling, maar ook een Lyocell tussenstuk. 135 x 200 cm. Gewicht van de vulling 800 g.

€ 179,00
Zomerdeken linnen

Linnen en katoen gebruiken voor een dekbed is ongewoon, maar het zijn ideale materialen voor een zomerdekbed. Voor de bedvulling worden de twee vezels eerst gemengd en vervolgens verwerkt tot een stevig, slijtvast vlies. Het hoge linnengehalte (70%) zorgt voor een droog slaapklimaat, zelfs bij zomerse temperaturen, want linnen kan snel veel vocht opnemen - tot een derde van zijn eigen gewicht - zonder vochtig aan te voelen. Het voert ook snel vocht af naar de buitenlucht en wordt dus als verkoelend ervaren. Het katoengehalte van 30% maakt de deken zacht en elastisch. 135 x 200 cm. Gewicht van de vulling 580 g.

€ 189,00

Het wordt niet luchtiger dan dit: het bovenlaken vervangt het dekbed tijdens zeer warme nachten, maar het kan ook aanvullend worden gebruikt onder het dekbed of, zoals gebruikelijk is in de zuidelijke delen van Europa, samen met een lichte, verwarmende deken voor de koele zomernachten. Ons bovenlaken is geweven van zuiver linnen in platbinding, zodat ook hier het verkoelende effect van linnen een rol speelt. Het is een uitstekende warmtegeleider en kan veel vocht opnemen (ongeveer 35% van zijn eigen gewicht) zonder vochtig aan te voelen. Omdat het ook snel vocht afvoert, wordt linnen ervaren als aangenaam verkoelend - perfect voor warme zomernachten en een rustgevende slaap.

€ 149,00
Combinatiedeken Wild Zijde Kameelhaar Fluff

Eigenlijk gaat het niet om één deken, maar om drie: eerst een lichte, dunnere deken gevuld met wilde zijde voor de zomer en een tweede deken met verwarmende pluisjes van kameelhaar voor de overgangsperiode. Beide kunnen samengebonden worden om een dikke, warme winterdeken te vormen in het vrieskoude seizoen. Zijde wordt door haar vezelstructuur als verkoelend ervaren, zij kan veel vocht opnemen en opslaan zonder vochtig aan te voelen, en zorgt zo voor een aangenaam en evenwichtig slaapklimaat. De quilt van wilde zijde is dienovereenkomstig licht en luchtig. De uiterst fijne pluisjes van kameelhaar hebben door hun sterke kroezing een isolerende werking, tegelijkertijd kunnen ze ook veel vocht opnemen en snel weer afvoeren. Een deken van dit materiaal heeft uitzonderlijk goede klimaatregulerende eigenschappen, zodat hij ook in de zomer kan worden gebruikt voor wie het graag wat warmer heeft. Uit de Allgäu.

€ 429,00
Alpaca quilt

De alpaca-quilt bestaat uit twee afzonderlijke dekens van verschillende dikte, een lichtere voor de zomer en een wat luxueuzer gevulde voor de overgangsperiode. Beide dekens zijn gevuld met zacht, verwarmend alpacahaar en kunnen samengebonden worden om een echt warme winterdeken te maken. De lucht in de holte ertussen zorgt voor extra isolatie. Toch is het dekbed zeer licht en daarom ideaal voor wie de voorkeur geeft aan een zeer warm dekbed met een laag gewicht.

€ 749,00
Menu