Niewsbrief

Voor een evenwichtig slaapklimaat. Lichte zomerdekbedden

Zwitserse grenen steen

De Zwitserse steenden (Pinus cembra), ook wel Zwitserse steenden genoemd, is een dennensoort die inheems is in de Alpen. Hij groeit nog steeds boven de boomgrens, op 1.500 tot 2.000 meter, en is dus ook winterhard en robuust.

All-Season Deken Zwitsers Dennenhout

In dit dekbed zijn Zwitserse dennenschilfers - in de vorm van kralen - toegevoegd aan de vulling van temperatuurregulerende merinowol. De zwitserse dennenschilfers zijn zo fijn geschaafd dat je ze van buitenaf niet voelt. Ook de tijk van fijn katoensatijn is vezeldicht geweven en dus ondoordringbaar voor zowel de wolvezels als de spaanders. Merinowol heeft een hoog warmte-isolerend vermogen en zorgt voor een aangenaam droog slaapklimaat, omdat het veel vocht kan opnemen en een temperatuur-balancerend effect heeft. Het kan daarom het hele jaar door worden gebruikt. 135 x 200 cm. Vulling 970 g scheerwol en 250 g zwitserse dennenvlokken. Totaal vulgewicht 1.120 g.

€ 319,00
Zomerdeken linnen

Linnen en katoen gebruiken voor een dekbed is ongewoon, maar het zijn ideale materialen voor een zomerdekbed. Voor de bedvulling worden de twee vezels eerst gemengd en vervolgens verwerkt tot een stevig, slijtvast vlies. Het hoge linnengehalte (70%) zorgt voor een droog slaapklimaat, zelfs bij zomerse temperaturen, want linnen kan snel veel vocht opnemen - tot een derde van zijn eigen gewicht - zonder vochtig aan te voelen. Het voert ook snel vocht af naar de buitenlucht en wordt dus als verkoelend ervaren. Het katoengehalte van 30% maakt de deken zacht en elastisch. 135 x 200 cm. Gewicht van de vulling 580 g.

€ 199,00

Het wordt niet luchtiger dan dit: het bovenlaken vervangt het dekbed tijdens zeer warme nachten, maar het kan ook aanvullend worden gebruikt onder het dekbed of, zoals gebruikelijk is in de zuidelijke delen van Europa, samen met een lichte, verwarmende deken voor de koele zomernachten. Ons bovenlaken is geweven van zuiver linnen in platbinding, zodat ook hier het verkoelende effect van linnen een rol speelt. Het is een uitstekende warmtegeleider en kan veel vocht opnemen (ongeveer 35% van zijn eigen gewicht) zonder vochtig aan te voelen. Omdat het ook snel vocht afvoert, wordt linnen ervaren als aangenaam verkoelend - perfect voor warme zomernachten en een rustgevende slaap.

€ 159,00