Leinenweberei Vieböck

Oberleintuch

Leinenweberei Vieböck
Oberleintuch
  € 159,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen

  Algemene informatie

  Voor tropische nachten. Bovenlaken van koellinnen

  Luchtiger kan het niet: het bovenlaken vervangt het dekbed tijdens zeer warme nachten, maar het kan ook onder het dekbed worden gebruikt of, zoals gebruikelijk is in het zuidelijke klimaat van Europa, samen met een lichte, verwarmende deken voor koele zomernachten. Ons bovenlaken is geweven van zuiver linnen in effenbinding, zodat het verkoelende effect van linnen ook hier een rol speelt. Het is een uitstekende warmtegeleider en kan veel vocht opnemen (ongeveer 35% van zijn eigen gewicht) zonder vochtig aan te voelen. Omdat het ook snel vocht afvoert, wordt linnen als aangenaam koel ervaren - perfect voor warme zomernachten en een goede nachtrust.

  Fijn geweven, aangenaam op de huid

  Trouwens, een bovenlaken van natuurlijk linnen heeft nog andere voordelen die het voorbestemd maken om als licht dekbed te worden gebruikt. De gebruikte linnen garens, gemaakt van het beste langvezelige vlas, zijn zeer fijn (met een garengetal van Nm 26), waardoor een dicht en gelijkmatig weefsel ontstaat. De stof is niettemin slijtvast, heeft een zachte greep en voelt aangenaam aan op de huid dankzij het gladde oppervlak. De goede huidtolerantie is ook te danken aan de afwezigheid van chemische additieven. Dankzij het gladde, vuilafstotende oppervlak van de vezels is linnen gemakkelijk te reinigen en is het ook bestand tegen veelvuldig wassen. Wij raden u aan het doek na het wassen slechts kort te centrifugeren (of bij voorkeur helemaal niet te centrifugeren) en het te strijken terwijl het nog vochtig is; dit verlengt de levensduur en voorkomt verdere krimp. De krimp na de eerste wasbeurt wordt in de snit meegenomen. De Oberleintuch wordt geweven en geconfectioneerd in de traditionele Vieböck weverij in het Mühlviertel in Opper-Oostenrijk.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203970

   100% linnen. Herkomst Frankrijk/België/Nederland. Geweven in platbinding. Basisgewicht 177 g/m², garengetal Nm 26. De stof is voorgewassen, de restkrimp is daarom slechts max. 4%. Gemaakt in Oostenrijk. 140 × 220 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen