Niewsbrief

Comfortabel in de zomer. Linnen beddengoed

Voordat katoen naar Europa kwam, werd bedlinnen meestal van linnen gemaakt. Daar waren goede redenen voor: Het is van nature antistatisch en trekt geen stof aan. Door zijn gladde oppervlak is het vriendelijk voor de huid en gemakkelijk schoon te maken. Linnen kan goed warmte geleiden en veel vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Omdat het ook snel weer vocht afvoert, wordt het als aangenaam verkoelend ervaren.

Ons linnen bedlinnen in een oogopslag

Kernachtig. Kleurrijk in het garen

Van Leinenweberei Hoffmann, gevestigd in Neukirch in Oberlausitz, komt dit zomerse, gestreepte bedlinnen. Hoffmann gebruikt uitsluitend linnengarens van Europese herkomst, omdat alleen zo de kwaliteit en de uitstekende eigenschappen van het linnen gegarandeerd kunnen worden. Ook hier wordt Europees langvezelig vlas gebruikt. De kleurrijke garens worden geverfd voordat ze worden geweven - een proces dat meer tijd en geld kost dan het bedrukken van de stoffen, maar dat de kleuren intenser en lichtbestendiger maakt. De stof is wat sterker en voelt pittig aan.

Fijne batist. Verkoelend linnen

Voor dit lichte en luchtige beddengoed gebruikt de linnenweverij Driessen in Hessen uiterst fijne linnen batist. Het beste Europese langvezelige vlas wordt gesponnen en geweven in een dichte platbinding. Het hoge garengetal van Nm 26 in de ketting en Nm 33 in de inslag zorgt voor een dichte, gelijkmatige weving. De stof is zeer glad en voelt zacht aan. 100% linnen. Basisgewicht 146 g/m². Machinewasbaar tot 60 °C. Niet in de droger. Krimp 2%. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong: parelmoeren knopen.

Fijne strepen. Over

Wanneer men het zuiver linnen bedlinnen van een afstand bekijkt, lijkt het aanvankelijk gevlekt. Alleen bij nadere beschouwing zijn de fijne strepen zichtbaar, die hier dwars lopen en niet in de lengterichting zoals vaak het geval is. In het lichte (wit-blauwe) linnen zijn de strepen blauw, de basis is wit. De rode en blauw-witte covers hebben witte strepen op een gekleurde achtergrond. De weverij Hoffmann in Lausitz gebruikt uitsluitend linnen dat is gemaakt van Europees langvezelig vlas. Het hier gebruikte garen is vrij fijn met een dikte van Nm 26 en levert een even fijne als lichte stof op met een zacht, licht korrelig gevoel.

Licht en luchtig. Linnen uit het Mühlviertel

De traditionele Vieböck-fabriek in Helfenberg produceert dit fijne linnen bedlinnen uit een keperbinding met een smal visgraatmotief. Met 26 scheringdraden en 20 inslagdraden per centimeter is het bijzonder dicht, fijn en toch buitengewoon luchtig en licht. De gladde stof voelt aangenaam zacht aan en pluist niet.

Tegelijkertijd maken de extra fijne lange vlasgarens een weefselgewicht van 134 g/m² mogelijk, wat extreem laag is voor een linnen weefsel; de voor linnen typische glanzende "glans" komt hier goed tot zijn recht. 100% linnen in keperbinding. Weefselgewicht 134 g/m². Garengetal in de schering Nm 30 en in de inslag Nm 36. Wassen in de machine tot 95 °C; niet centrifugeren en niet in de droger. Het kledingstuk in vorm trekken terwijl het nog vochtig is. Met garen omwikkelde gedraaide knopen.

Dekbedovertrek Mühlviertler Linnen, Wit

135 x 200 cm / 140 x 200 cm / 155 x 200 cm

Kussensloop Mühlviertler Linnen, Wit

40 x 40 cm / 70 x 90 cm / 80 x 80 cm

Bijpassende producten