Menu
Leinenweberei Hoffmann

Hoeslaken linnen

Natuur - 90 × 200 cm
Leinenweberei Hoffmann
Hoeslaken linnen
Natuur - 90 × 200 cm
  € 219,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Pittig om aan te raken. Kleurrijk in het garen.

  Hoffmann gebruikt alleen linnen garens van Europese herkomst, omdat dit de enige manier is om de kwaliteit en de uitstekende eigenschappen van linnen te garanderen. Ook voor deze hoeslakens wordt Europees langvezelig vlas gebruikt. De kleurrijke garens worden vóór het weven geverfd - een proces dat meer tijd en geld kost dan het bedrukken van de stoffen, maar dat de kleuren intenser en lichtbestendiger maakt. De stof is wat sterker en voelt pittig aan. Het past bij ons gestreept beddengoed.

  Beddengoed. Gemaakt van puur linnen

  Voordat katoen naar Europa kwam, werd beddengoed meestal van linnen gemaakt. Daar waren goede redenen voor: Het is van nature antistatisch en trekt geen stof aan. Het gladde oppervlak maakt het huidvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Linnen kan goed warmte geleiden en veel vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Omdat het ook snel vocht afvoert, wordt het als aangenaam verkoelend ervaren. Daarom raden we linnen beddengoed speciaal voor de zomer aan.

  Terminus technicus: garen of garen dikte.

  Het aantal garen is een lengte-eenheid van textiel, we drukken het uit in Nm (metrisch getal), hoe hoger het getal, hoe fijner het garen. Een gareneenheid van Nm 100 betekent dat 100 meter van een garen 1 gram weegt. Indien het garen uit verscheidene afzonderlijke garens is getwijnd, wordt een extra getal toegevoegd, bijvoorbeeld Nm 100/3 voor een garen uit drie afzonderlijke garens. Een andere aanduiding is ook het garennummer, andere maten zijn tex, dtex of denier (den). Denier is een textiele eenheid van gewicht die alleen voorkomt in fijne panty's. Het geeft aan hoeveel 9.000 meter van een garen weegt: Bij 15 den wegen 9.000 meter van het betrokken garen 15 gram. Veel gebruikelijker is nu het internationale Tex-systeem, dat het gewicht van 1000 meter garen aangeeft.

  Lausitz linnen.

  Oberlausitz is een van de Europese textielregio's waar het weven van linnen van oudsher thuis is. De Leinenweberei Hoffmann heeft - als een van de weinige bedrijven - haar positie daar tot op heden weten te handhaven, hetgeen zij te danken heeft aan de gegroeide en gecultiveerde schat aan ervaring en de relatief vroege specialisatie in jacquardweven en borduren. Met de nationalisatie in de jaren zeventig nam de individualiteit en de productie van zuiver linnen zichtbaar af. Pas toen het bedrijf in 1994 werd geherprivatiseerd, kon het het werk op de oude weefgetouwen hervatten en zo de traditie van het linnen van de Oberlausitz voortzetten. Het bedrijf weeft en confectioneert sinds 1905 linnen in zijn hoofdkantoor in Neukirch, Lausitz.

  Let op:

  Andere afmetingen zijn als maatwerk verkrijgbaar bij ons klantencentrum.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69118

   100% linnen, herkomst Europa. Natuurlijk en ongeverfd in platbinding. Basisgewicht 215 g/m², garengetal in schering en inslag Nm 16. Wassen in de machine tot 60 °C met een mild wasmiddel zonder optische witmaker. Niet geschikt voor de droger, in vorm trekken als het nog vochtig is. De krimp van 4% is verdisconteerd in de snede. Gemaakt in Duitsland, zijn de hoeslakens afgewerkt met een elastiek rondom. Voor matrassen tot 20 cm hoog.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen