1 van 2

Gids

Stijlvolle badkameraccessoires. Voor echt huiselijke omstandigheden

Stijlvolle badkameraccessoiresStijlvolle badkameraccessoires

Tegenwoordig wordt met veel meer ijver dan honderd jaar geleden over de badkamer nagedacht - ook als het gaat om de keuze van de juiste accessoires: badkamerartikelen moeten tegenwoordig voldoen aan de design-smaak van hun gebruikers en aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ten laatste sinds de ontwerper Philippe Starck in 1994 zijn "Salon d'eau" creëerde en zo de badkamer eindelijk uit zijn nichebestaan bevrijdde om hem "te herdenken als een plaats waar je plezier hebt, waar je je ontspant, waar je praat met de liefde van je leven", heeft het louter functionele aspect van deze ruimte plaats gemaakt voor een meer huiselijk karakter.

In ons assortiment hoogwaardige badkameraccessoires combineren wij daarom moderne designwinnaars met beproefde klassiekers, waarmee u uw vochtige ruimtes aan uw dagelijkse behoeften kunt aanpassen - ook en vooral wat hun praktisch gebruik betreft. Uiteraard zijn alle door ons voorgestelde producten aangepast aan de bijzondere behoeften van een regelmatig vochtige omgeving, d.w.z. zij zijn bestand tegen vocht, corrosiebestendig, niet vatbaar voor schimmel en bovendien gemakkelijk te reinigen. Het enige wat u hoeft te doen is te beslissen naar uw eigen smaak.

Keukengerei voor de badkamer. Vaak klein, maar niettemin onmisbaar.

Het assortiment badkameraccessoires omvat een groot aantal individuele elementen die onderling verschillen qua functionaliteit en gebruik. Tot de basisuitrusting van de badkamer behoren meestal een handdoekhouder, een zeepbakje of -dispenser, een kapspiegel, een tandenborstelhouder en -trommel, een houder voor toiletpapier en een wc-borstel, en tenslotte natuurlijk haken, klemhouders, planken en bakjes voor allerhande opbergruimte. Ook een afvalemmer mag niet ontbreken, en een wasmand, medicijnkastje en weegschaal zijn ook in de badkamer in uitstekende handen. Als u kleine kinderen hebt, zullen zij zich ook graag "volwassen" voelen als ze hun tanden poetsen met behulp van een opstapkrukje.

Welke van deze afzonderlijke elementen u uiteindelijk gebruikt, of u nu de voorkeur geeft aan een uniforme set of aan een bonte combinatie, is natuurlijk geheel aan u. Niettemin is het de moeite waard uzelf ten minste twee kleine vragen te stellen voordat u uw favorieten kiest.

Aan welke materialen geeft u de voorkeur?

De keuze van geschikte materialen is niet alleen een kwestie van ongevoeligheid en onderhoudsgemak, maar wordt ook altijd bepaald door persoonlijke voorkeuren en de eigen stijl. Puristen zullen zich het best thuis voelen met klassiek meubilair van roestvrij staal of wit porselein, terwijl naturalisten wellicht de voorkeur geven aan warmer ogende materialen zoals hout of bamboevezel. Maar misschien wilt u individuele accenten leggen. In dat geval is het de moeite waard om voor uw badkamermeubelen te zoeken naar afzonderlijke stukken van ongewone materialen. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

  • Liquid wood: Dit nog betrekkelijk jonge materiaal is als het ware ecologisch plastic, dat voornamelijk bestaat uit lignine - een afvalstof van de papierproductie - en cellulose. Het kan worden verwerkt zoals thermoplasten, bijvoorbeeld bij spuitgieten. Voor het overige heeft het dezelfde mechanische en thermische eigenschappen als gewoon hout en is het even biologisch afbreekbaar.
  • Dieselgoer: Slechts één milliliter diatomeeënaarde bestaat uit een miljard diatomeeënschelpen en -fragmenten. Het fossiele sedimentgesteente is losjes gelaagd en heeft ontelbare kleine poriën. Daardoor werkt het bijna als een spons: diatomeeënaarde neemt vocht op, slaat het op en heeft zo een vochtregulerende werking. Het heeft ook een zeer laag gewicht.
  • Washi: Een variant van Japans papier waarbij de houtpulp wordt gemengd met de kunststof polyolefine (een thermoplast) in een speciaal proces, de Washi-Suki methode, en verwerkt tot een zacht, soepel, maar zeer waterafstotend en scheurbestendig papier (Soft Naoron). Door zijn materiaalstructuur is Washi zacht en licht, maar tegelijkertijd zeer scheurvast. De mogelijkheden voor gebruik en toepassing zijn dienovereenkomstig divers.

Hoe wil je de individuele gebruiksvoorwerpen vastmaken?

Gaten maken in badkamertegels is niet voor watjes, zoals het gezegde luidt. Want als het project fout gaat en de tegel breekt of splintert, moet u opdraaien voor de rommel. Gelukkig is lastig boren vaak niet meer nodig, omdat veel systemen nu een stevige houvast bieden door middel van kleef-, zuig- of klemmechanismen. Als er echter geen andere manier is dan een boormachine te gebruiken, zullen de volgende adviezen u hopelijk helpen:

  • Voorbereiding: Controleer of er elektriciteits- of waterleidingen achter de tegels liggen en bepaal vervolgens de exacte positie van uw boorgat met behulp van een waterpas en een pen. Kerf het glazuur voorzichtig in met een spijker of een krasnaald en plak vervolgens twee stroken doorzichtig plakband kruiselings over de markering, zodat het boorgat later niet splintert.
  • De juiste boor: Tegels hebben verschillende hardheidsgraden (de zogenaamde krashardheid), die grotendeels worden bepaald door hun keramische glazuur en aan de hand waarvan de te gebruiken boor moet worden bepaald. Tot krashardheid 3 zijn normale tegel- of glasboren voldoende; daarboven mag u alleen watergekoelde diamantboren gebruiken. Als u eenmaal door de tegel hebt geboord, is het zinvol om over te schakelen op een normale metselboor voor de muur. In geen geval mag u de boormachine in de slag- of hamerfunctie gebruiken. Zorg ervoor dat u het onder precies de juiste hoek aanbrengt en dat u tijdens het boren niet te veel druk uitoefent.

In een afwisselend bad van orde en chaos.

"Alles op zijn plaats bespaart veel tijd en een slecht woord", zegt een Duits spreekwoord. En dit geldt vooral voor de badkamer. Want waar, als het niet daar is, komen vaak een heleboel snuisterijen samen zonder dat overmaatse kasten op zijn minst voor visuele ontspanning kunnen zorgen. Bijna iedereen kent badkamers die uit hun voegen barsten - een potje hier, een kuipje crème daar, een leger verschillend geurende douchegels op een rij op de rand van het bad, scheerspullen, handdoeken enzovoorts enzovoorts. Het is waar dat de juiste accessoires een verzamelaar van parfumstalen niet van zijn passie zullen bevrijden. Maar je kunt hem zeker helpen de buit op te bergen die hij gemaakt heeft. En zo kunt u de volgende dag meer ontspannen en met een veel betere kamerambiance beginnen.

Voor meer orde kan een eerste opruiming van de badkamerinventaris volgens het motto "minder is meer" natuurlijk nog nuttig zijn. En het kan zelfs de moeite waard zijn om in andermans assortimenten te snuffelen naar geschikte gebruiksvoorwerpen - vooral onder de kantoor- en keuken benodigdheden vindt u vaak dozen, blikken en andere opbergmogelijkheden die u ook uitstekend kunnen helpen bij het sorteren in de badkamer. Voel je vrij om creatief te zijn. Met een beetje oefening vindt u vast en zeker de juiste mix voor uw gevoel van welbehagen en wordt een met ontspanning ingerichte badkamer een effectieve plaats van ontspanning - precies zoals het hoort.