Niewsbrief

Ga de lucht in. De was buiten drogen

Als vers gewassen wasgoed buiten wordt opgehangen - vooral als het een mooi plekje in de tuin heeft gevonden - heeft het niet alleen een onvergelijkbare, frisse geur, maar droogt het ook sneller dan binnen. Enerzijds komt dit doordat er buiten meestal een zacht briesje staat, waardoor de watermoleculen sneller uit de stof verdwijnen. Maar meer nog zorgt de lage luchtvochtigheid voor een snelle droging, want als het wasgoed in een kamer, badkamer of wasruimte wordt opgehangen, bevochtigt de natte was de lucht, waarvan het vochtgehalte stijgt, wat op zijn beurt het wasgoed bevochtigt - een cyclus waarin het wasgoed klam blijft. Breng het wasgoed dus naar buiten in de frisse lucht. Als dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat de lucht goed tussen de kledingstukken kan circuleren en dat de waslijn haaks op het raam is gespannen.

Goed uitgezonden. Houten kledingrek

Houten kleding paard

Uitgeklapt is dit droogrek met zijn compacte afmetingen bijzonder geschikt om veel wasgoed (zoals een machinelading) in een kleine ruimte op te bergen. Opgevouwen is hij nog kleiner, zodat hij gemakkelijk kan worden opgeborgen als hij niet wordt gebruikt. We hebben het laten maken in een meubelmakerij in Lüneburg; met verwisselbare palen. Wasrek met frame van zetmeelarm grenen, palen van beukenhout. Uitgevouwen hoogte 148 x breedte 87 x diepte 35 cm, opgevouwen hoogte 70 x diepte 11 cm. Gewicht 3,4 kg. Levering zonder decoratie. Opmerking: Het wasrek is niet geschikt voor machinaal nat wasgoed en slechts voorwaardelijk geschikt voor lichtgekleurd en delicaat wasgoed.

€ 179,00

Kleren ventilator. Voor binnen en buiten

Gegoten aluminium kledingrooster

Deze opvouwbare jashaak komt uit de oude mal van een Solinger gieterij. In zijn groeven draagt hij vele kleerhangers met vochtig wasgoed of wasgoed dat gelucht moet worden, en door middel van een waslijn die rond de vertanding of door de gaten wordt geleid, kunnen twee van deze haken gemakkelijk tot een ruimtebesparende opvouwbare wasdroger worden gemaakt, bijvoorbeeld boven het bad of op het balkon. Hoogte 11 cm, breedte 2,5 cm, uitsteeksel 33 cm. Gewicht 190 g. Zonder bevestigingsmateriaal.

€ 39,90

In een handomdraai: schaarwasdroger

Schaar Wasserij Droger Aluminium

Vaak gekopieerd en verminkt sinds de jaren 1950 - zelfs tot plastic versies toe - maar altijd ongeëvenaard: de "Ruckzuck" van het familiebedrijf Artweger, opgericht in 1923 in Bad Ischl, Oostenrijk, is de klassieker onder de schaar wasdrogers. Een eenvoudige handgreep en 20 kg wasgoed vinden hun plaats op deze stevige drooghulp. In elkaar geschoven steekt hij slechts 11 cm uit; indien nodig wordt hij verlengd tot 58,5 cm en houdt dan bijna 7 meter wasgoed vast op in totaal 9 stevige stangen. Door de schaarconstructie van aluminium en de met kunststof beklede stalen stangen kan de droger ook buiten worden gebruikt. Wasdroger met wandrails. Hoogte 18,5 cm, breedte 77,5 cm, uitsteeksel 11-58,5 cm. Gewicht 2 kg. Max. belasting 20 kg. Montagetoebehoren en instructies bijgevoegd.

€ 64,90

Voor huishoudelijke netheid. Wasgoed sorteermachine

Deze wassorteerders worden in het westelijke Münsterland gemaakt en zijn ook buiten de bijkeuken, de wasruimte of de kelder aantrekkelijk. Elke waszak heeft een inhoud van ca. 40 l of ten minste één wasmachinelading. De hangende zakken (100% katoen, ongebleekt, stofgewicht 285 g/m2), die met linten zijn bevestigd en op 60 °C kunnen worden gewassen, kunnen afzonderlijk worden verwijderd en hebben draaglussen voor het vervoer. De opvouwbare houten frames van lokaal larikshout worden gemonteerd geleverd.

Wasmand. In kubus techniek

Rieten Mand Kubus Techniek Groot

Deze traditionele wasmand is geweven in de zogenaamde kubustechniek, d.w.z. met een dubbelwandig weefsel dat zorgt voor een zeer hoge stabiliteit en een glad oppervlak aan zowel de binnen- als de buitenkant. Voorzien van soepel geslepen houten lopers ter bescherming van de bodem. Gemaakt van geschilde massieve wilgentenen die enkele maanden zijn opgeslagen. Inhoud 50 l. Hoogte 31 x breedte 61 x diepte 42 cm. Gewicht 2,7 kg. Afmetingen kunnen iets afwijken.

€ 399,00
Wasmachine onderhoud, wasverzorging

Wasmachineverzorging:

  • Kalkaanslag op de verwarmingselementen en zeepresten krijgen minder kans als u regelmatig 1 eetlepel citroenzuur of 1 kopje azijn toevoegt aan de onthardingskamer van de wasmachine en er een wascyclus mee doorloopt.

Wasverzorging:

  • Een paar druppels in het waswater zorgen ervoor dat wollen truien minder krassen en beter hun vorm behouden.
  • Vergeeld wasgoed wordt weer licht als u het voor het wassen laat weken in een sodaoplossing (1 à 2 eetlepels op 10 l water).
  • Bij het wassen met (geurneutrale) zeepnoten kan het katoenen zakje waarin de noten zijn gevuld, worden besprenkeld met enkele druppels etherische olie (bijv. of citroen) om de was een speciale geur te geven.