Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas*

Menu
Niewsbrief

Ga de lucht in. De was buiten drogen

Roterende droger houtRoterende droger hout

Als versgewassen wasgoed buiten wordt gehangen - vooral als het een mooi plekje in de tuin heeft gevonden - krijgt het niet alleen een onvergelijkbare, frisse geur, maar droogt het ook sneller dan binnenshuis. Enerzijds komt dit doordat er buiten meestal een zacht briesje waait, waardoor de watermoleculen sneller uit de stof verdwijnen. Maar meer nog, de lage vochtigheid zorgt voor een snelle droging.

Omdat bij het ophangen in een kamer, badkamer of wasruimte, het natte wasgoed de lucht vochtig maakt, waarvan het vochtgehalte stijgt, wat op zijn beurt het wasgoed vochtig maakt - een cyclus waarin het wasgoed klam blijft. Dus, breng de was naar buiten in de frisse lucht. Als dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat de lucht goed tussen de kledingstukken kan circuleren en dat de waslijn haaks op het raam is gespannen.

Goed geventileerd. Houten kleding paard

Houten kleding paard

Uitgeklapt is dit droogrek met zijn compacte afmetingen bijzonder geschikt voor het opbergen van veel wasgoed (zoals een machinelading) in een kleine ruimte. In opgevouwen toestand is hij nog kleiner, dus als hij niet wordt gebruikt, kan hij gemakkelijk worden opgeborgen. We hebben het laten maken in een Lüneburger meubelmakerij; met verwisselbare palen. Wasrek met frame van knoestig dennenhout, spijlen van beukenhout. Ongevouwen hoogte 148 x breedte 87 x diepte 35 cm, gevouwen hoogte 70 x diepte 11 cm. Gewicht 3,4 kg. Levering zonder decoratie. Opmerking: Het wasrek is niet geschikt voor machine-wet wasgoed, voor lichtgekleurd en delicaat wasgoed is het slechts onder bepaalde voorwaarden geschikt.

€ 179,00

Kleren ventilator. Voor binnen en buiten

Gegoten aluminium kledingrooster

Deze opvouwbare jashaak komt uit de oude matrijzenvoorraad van een Solinger gieterij. In zijn groeven draagt hij vele kleerhangers met vochtig wasgoed of wasgoed dat moet worden gelucht, en door middel van een waslijn die om de vertanding of door de gaten wordt gehaald, kunnen twee van deze haken gemakkelijk tot een ruimtebesparende opvouwbare wasdroger worden gemaakt, bijvoorbeeld boven de badkuip of op het balkon. Hoogte 11 cm, breedte 2,5 cm, uitsteeksel 33 cm. Gewicht 190 g. Zonder bevestigingsmateriaal.

€ 39,90

In een handomdraai: schaarwasdroger

Schaar Wasserij Droger Aluminium

Sinds de jaren 1950 vaak gekopieerd en verbouwd - zelfs tot plastic versies - maar altijd ongeëvenaard: de "Ruckzuck" van het familiebedrijf Artweger, opgericht in 1923 in Bad Ischl, Oostenrijk, is de klassieker onder de schaar-wasdrogers. Een eenvoudige handgreep en 20 kg wasgoed vinden hun plaats op deze stevige drooghulp. In elkaar geschoven steekt hij slechts 11 cm uit; indien nodig wordt hij tot 58,5 cm uitgeschoven en houdt dan bijna 7 meter wasgoed vast op in totaal 9 stevige stangen. Dankzij de schaarconstructie van aluminium en de met kunststof beklede stalen stangen kan de droger ook buiten worden gebruikt. Wasdroger met wandrails. Hoogte 18,5 cm, breedte 77,5 cm, projectie 11-58,5 cm. Gewicht 2 kg. Max. belasting 20 kg. Montagetoebehoren en instructies bijgesloten.

€ 64,90

Voor huishoudelijke netheid. Wasgoed sorteermachine

Deze wassorteerders worden in het westelijke Münsterland gemaakt en zijn ook buiten de bijkeuken, de wasruimte of de kelder aantrekkelijk. Elke waszak heeft een inhoud van ca. 40 l of ten minste één wasmachinelading. De hangende zakken (100% katoen, ongebleekt, stofgewicht 285 g/m2), die met linten zijn bevestigd en op 60 °C kunnen worden gewassen, kunnen afzonderlijk worden verwijderd en hebben draaglussen voor het vervoer. De opvouwbare houten frames van lokaal larikshout worden gemonteerd geleverd.

Wasmand. In kubus techniek

Rieten Mand Kubus Techniek Groot

Deze traditionele wasmand is geweven in de zogenaamde kubustechniek, d.w.z. met een dubbelwandig weefsel dat zorgt voor een zeer hoge stabiliteit en een glad oppervlak aan zowel de binnen- als de buitenkant. Voorzien van gladde houten lopers om de vloer te beschermen. Gemaakt van geschilde, stevige wilg die enkele maanden opgeslagen is geweest. Volume 50 l. Hoogte 31 x breedte 61 x diepte 42 cm. Gewicht 2,7 kg. Afmetingen kunnen enigszins afwijken.

€ 379,00
Wasmachine onderhoud, wasverzorging

Onderhoud van de wasmachine:

  • Kalkaanslag op de verwarmingselementen en zeepresten zullen zich minder snel vormen als u regelmatig 1 eetlepel citroenzuur of 1 kopje azijn toevoegt aan het wasverzachtervak van de wasmachine en dit door een wasprogramma laat lopen.

Wasverzorging:

  • Een paar druppels in het waswater zorgen ervoor dat wollen truien minder krassen en beter hun vorm behouden.
  • Vergeeld wasgoed wordt weer licht als u het voor het wassen in een soda-oplossing (1 tot 2 eetlepels op 10 liter water) laat weken. U kunt ook een beetje vlekverwijderaar aan het wasprogramma toevoegen.
  • Bij het wassen met (geurneutrale) wasnoten kan het katoenen zakje waarin de noten zitten besprenkeld worden met een paar druppels etherische olie (bijv. of citroen) om de was een speciale geur te geven.

Bewezen huishoudtips

Menu