Menu

Aleppo Zeepgroeve

Nieuw
Aleppo Zeepgroeve
  € 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Alleskunner voor huishouden en lichaamsverzorging. Eén voor alles.

  Het zou geen recht doen om het gewoon een kwarkzeep te noemen, want qua kwaliteit is het veel beter dan de basiszepen die meestal alleen van inferieure vetten worden gemaakt. Sapun ghar" (Arabisch voor "laurieroliezeep"), die wij kennen als Aleppo-zeep, wordt niet alleen gemaakt van de beste olijfolie, maar is ook verrijkt met olie uit de bessen en bladeren van de echte laurier. Het combineert de toepassingsgebieden van kwarkzeep met die van de fijne zepen voor lichaamsverzorging - en met de beste resultaten. Voor iedereen die wil profiteren van de vele mogelijkheden, komt hier een hele kilo zeepwrongel met (meestal) vijf repen Aleppo zeep. De voedende eigenschappen van de zeep voor de lichaams- en gezichtshuid, vooral voor gevoelige huidtypes, zijn alom bekend. Het kan ook worden gebruikt als shampoo, niet alleen maar vooral voor droog of beschadigd haar, of voor het scheren.

  Minder gebruikelijk (althans hier in Duitsland) is echter dat Aleppo zeep ook kan worden gebruikt voor de verzorging van de was. Geraspt en opgelost in warm water, dient het als een additiefvrije wasmiddelvervanger voor alle soorten textiel. Het wassen van linnengoed met Aleppo zeep zwelt het weer op, waardoor het meer glans krijgt en gladder wordt. Vlekken of vette overhemdkragen kunnen ook goed worden voorbehandeld: Maak het zeepblok lichtjes vochtig en wrijf het over de aangetaste zones. Bovendien houdt Aleppo zeep, gewoon in de kast gelegd, kledingmotten weg of bestrijdt, gemengd als een waterige oplossing, ongedierte zoals bladluizen. Verdere toepassingen vindt u bijvoorbeeld in het boek "Vijf huismiddeltjes vervangen door een drogist", dat wij ook in ons assortiment hebben. Deze Aleppo zeep komt van het laatste bedrijf dat nog produceert binnen de stadsgrenzen van Aleppo.

  Heel origineel: plantenzeep uit Aleppo.

  Aleppo, de bijbelse stad Helbon in het huidige Syrië, is de Arabische bakermat van de kunst van het maken van fijne zeep uit plantaardige oliën. Deze zepen komen uit een van de weinige zeepfabrieken in de buurt van Aleppo die nog steeds produceren, ondanks de burgeroorlog. Zij worden vervaardigd volgens het oude, ambachtelijke procédé van meervoudig koken "op nieuw water", dat wordt voltooid wanneer de kookmeester de afgewerkte, "gezouten" zeep test in een "proeverij". De huidvriendelijke zeep wordt geleverd in klassieke blokvorm en is even geschikt voor de verzorging van handen, lichaam en gezicht. Het is gebaseerd op olijfolie van de eerste koude persing, die voorzichtig verzeept wordt bij 95 °C in een keteloven. Om af te koelen en te rijpen rusten de stukken zeep met het merk van de fabrikant ten slotte gedurende ten minste negen maanden in halfopen kluizen, gedurende welke periode zij een groot deel van hun gewicht verliezen en van groen naar geel verkleurenbraun.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204227

   Handgemaakte zeep uit Aleppo. Vijf stukken met verschillende gewichten (ongeveer 200 g) en verschillende oliegehaltes. De basis is olijfolie, verrijkt met laurierolie. 1 kg in kartonnen doos met plastic kijkvenster.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu