Wat is belangrijk voor ons

Onze richtlijnen

Wij hebben altijd veel belang gehecht aan de hoge kwaliteit van onze goederen. Wat deze kwaliteit oorspronkelijk voor ons betekende - duurzaamheid, functionaliteit en tijdloze esthetiek - zien wij nu echter in een bredere duurzaamheidscontext, die wij u hieronder nader willen presenteren. U vindt het hier opgeschreven in onze richtlijnen en natuurlijk geïntegreerd in ons volledige gamma van producten, want wij willen dat u uw aankoopbeslissingen steeds veilig en met een goed geweten kunt nemen. En mocht u binnen het bereik zijn van een van onze elf warenhuizen, dan nodigen wij u hierbij van harte uit om het goede direct ter plaatse in eigen hand te nemen en met al uw zintuigen te ervaren.

Materialiteit is onze basis

Door de zorgvuldige selectie van de beste grondstoffen en optimaal geschikte materialen garanderen wij het hoogste niveau van functionaliteit.

Wij willen u inspireren met onze producten en richten ons daarom in alle opzichten op klasse. Wie ooit zijn tuin heeft onderhouden met handgesmeed gereedschap van Sneeboer of zijn keukenklusjes heeft gedaan met de drielaags-koolstofstalen messen van Hohenmoorer Messermanufaktur zal onmiddellijk voelen hoezeer het juiste gereedschap, vervaardigd met weelderig materiaalgebruik, zijn dagelijkse bezigheden kan verrijken.

Competentie is onze manier

Of het nu gaat om traditioneel vakmanschap of innovatieve start-up technologie - voor elk product zoeken we het ideale productieproces.

Wij ondersteunen fabrikanten met betrokkenheid en visie, omdat we niet alleen het verhaal achter onze producten waarderen, maar ook hun potentieel voor de toekomst. Zo'n 1.600 leveranciers leveren ons hun buitengewone producten, die met veel aandacht voor detail zijn gemaakt en waarvan de boeiende verhalen het vertellen waard zijn. Bij gebrek aan de juiste selectie in een gebied van ons assortiment, ontwikkelen wij de ontbrekende goederen zelf.

Lang leven is ons doel

We richten ons op hoogwaardige, repareerbare producten en tijdloos design, omdat we onze klanten willen voorzien van metgezellen waar ze lang op kunnen rekenen.

Onze bekwame, creatief werkende productmanagers controleren nauwgezet of nieuwe producten aan onze hoge normen kunnen voldoen, nog voordat ze in de lijst worden opgenomen. Aangezien veel van onze producten oorspronkelijk werden ontwikkeld voor professioneel gebruik, zijn ze voorbestemd voor langdurig, intensief gebruik. Het team voor speciale bestellingen dat in ons eigen klantencentrum is geïntegreerd, ondersteunt u ook bij reparaties en de levering van de nodige reserveonderdelen.

Kennis is onze kracht

We ondersteunen onze klanten ook na de aankoopfase met een gevarieerd aanbod aan informatie en seminaries die hen inspireren en helpen om onze producten op de best mogelijke manier te ervaren.

In de meer dan 30 jaar dat Manufactum en Brot & Butter nu bestaan, hebben we een uitgebreide kennis over onze goederen verzameld. Wij delen deze schat aan kennis graag met u. Elk jaar bieden wij meer dan 400 evenementen aan in onze warenhuizen waar u onze producten samen met ons kunt testen en uitproberen. De individuele demonstraties en seminars worden begeleid door beproefde deskundigen.

Respect is onze valuta

Wij staan altijd en overal voor een verantwoorde, waarderende en bewuste omgang met mens en natuur.

Als handelsonderneming zetten wij ons in om zo dicht mogelijk bij de natuur te ondernemen en bedreigde dier- en plantensoorten te behouden. In ons assortiment dierlijke voeding, bijvoorbeeld, vertrouwen we voornamelijk op oude rassen van boerderijdieren die op een soorteigen manier worden gehouden, met veel buitenruimte en de juiste voeding. Producten uit de klassieke veehouderij komen daarentegen meestal niet in ons assortiment voor.

Leer meer