Wat is belangrijk voor ons

Met hart en verstand tegen het weggooien

Wij staan voor een waarderende benadering van mens en natuur en voor uitzonderlijke producten waarmee wij u willen inspireren en motiveren om samen met ons de oorlog te verklaren aan onnodig afval. Onze selectiecriteria bieden u alles wat u nodig hebt om dit te doen. Sluit u bij ons aan en neem in de toekomst alleen nog maar koopbeslissingen waarvan u nog lang kunt genieten.

Het leven is te lang voor producten met een korte levensduur

Het leven is te lang voor producten met een korte levensduurHet leven is te lang voor producten met een korte levensduur

Wij staan voor duurzame producten die, zoals het gezegde luidt, een ziel hebben en grotendeels immuun zijn voor de tand des tijds. Ze maken een blijvende indruk door hun uitzonderlijke materialiteit en een tijdloos design dat ervoor zorgt dat onze goederen ook na jaren niet uit de mode raken. Zij worden volgens innovatieve methoden en met groot vakmanschap vervaardigd in geselecteerde fabrieken en vormen met hun hoge waarde een welkom contrast met de alomtegenwoordige, snel evoluerende massamarkt.

Weggooien is voor de prullenbak!

HerbruikbaarHerbruikbaar

Wij zoeken voor u naar duurzame producten zonder wegwerpkarakter, die in de eerste plaats geen overbodig afval veroorzaken en die u met een gerust geweten steeds opnieuw kunt gebruiken. Bovendien zorgen wij ervoor dat onze fabrikanten zich inzetten voor eerlijke, sociale en milieuvriendelijke productieomstandigheden en dat uw selectie zonder lange levertijden bij u thuis aankomt.

De gevaarlijkste rivier ter wereld: overvloed

De gevaarlijkste rivier ter wereld: overvloedDe gevaarlijkste rivier ter wereld: overvloed

Wij staan voor producten die hun functionaliteit in het gebruik al voldoende hebben bewezen en die in meer dan één taak kunnen schitteren. Omdat wij liever uw dagelijks leven verrijken met goede dingen dan het te overladen met overbodige dingen. Op deze manier willen wij onze bijdrage leveren aan een hulpbron besparend leven en u meer ruimte geven voor de dingen die u echt na aan het hart liggen.

Kapot? Het is gewoon de houding tegenover kapotte dingen

Kapot? Het is gewoon de houding tegenover kapotte dingenKapot? Het is gewoon de houding tegenover kapotte dingen

Wij bieden producten aan van hoogwaardige materialen, waarbij defecte onderdelen indien mogelijk afzonderlijk kunnen worden vervangen. Bovendien bevorderen wij de reparatie en het onderhoud van onze goederen met een verscheidenheid aan geschikte reserveonderdelen, alsmede met informatieve evenementen en eersteklas gereedschap. Wij willen dat de dingen die u kiest u vele jaren goed van dienst zullen zijn en in het beste geval nog probleemloos door uw kinderen en kleinkinderen gebruikt kunnen worden.

Laten we er gewoon iets nieuws van maken.

Laten we er gewoon iets nieuws van maken.Laten we er gewoon iets nieuws van maken.

Voor ons is het behoud van hulpbronnen geen optie, maar een vanzelfsprekendheid. Daarom bieden wij een breed scala aan producten die ofwel zelf uit gerecycleerde materialen bestaan of na gebruik kunnen worden gerecycleerd. Bovendien zijn wij steeds op zoek naar fabrikanten met nieuwe, innovatieve productiemethoden om ons assortiment op dit gebied in de toekomst verder uit te breiden. Laat ons je verrassen.

Een hoera voor spierkracht, die mooie dingen bracht

Een pleidooi voor spierkracht die schoonheid creëertEen pleidooi voor spierkracht die schoonheid creëert

Wij houden van ambacht en hebben sinds oudsher een liefde voor traditionele productieprocessen en het behoud ervan want ze bieden zoals wij weten, buitengewoon kwalitatief hoogwaardige en repareerbare producten. Daarom bieden wij in ons assortiment veel producten aan, die stap voor stap van hand en met de juiste knowhow door mensen zijn gemaakt en veredeld, voor wie hun beroep ook vandaag de dag nog een roeping is. Op die manier garanderen wij unieke stukken waar u lang plezier aan beleeft.

Op alle fronten enthousiast over biologisch

Enthousiast over biologisch van voor tot achterEnthousiast over biologisch van voor tot achter

Biologisch geproduceerde materialen en goederen hebben veel voordelen. Ze ontzien rijkdommen, beschermen de bodem en waterkwaliteit, zetten zich in voor het welzijn van dieren en stimuleren de biologische diversiteit. Daarom kiezen wij als bedrijf naar mogelijkheid altijd voor producten van biologische kwaliteit. Want we willen niet alleen onze eigen ecologische standaarden doeltreffend vormgeven, maar u ook op elk moment de mogelijkheid bieden, uw duurzame waarden en opvattingen met heel uw ziel te volgen.

Alleen goede dingen landen in het potje

Alleen goede dingen landen in het potjeAlleen goede dingen landen in het potje

Wij vinden natuurlijkheid erg belangrijk. Daarom kiezen wij voor ons assortiment cosmetische- en reinigingsproducten zonder chemische additieven zoals parabenen, weekmakers, fosfaten en andere overvloedige bestanddelen. Want we willen niet alleen het milieu beschermen, maar ook dat wat voortdurend in contact komt met onze producten; onze huid.

Wat belangrijk is, is een beestachtig goed humeur

Wat belangrijk is, is een beestachtig goed humeurWat belangrijk is, is een beestachtig goed humeur

Wij bieden geïnteresseerde klanten een breed assortiment gegarandeerd veganistische producten en plannen ons assortiment nog verder uit te breiden. Bij Manufactum zijn veganistische producten volgens de standaard van de betreffende organisaties helemaal vrij van dierlijke bestanddelen en ingrediënten - zelfs ook wat de ontwikkeling en productie betreft.

Helemaal verliefd in de details wat betreft eerlijkheid

Helemaal verliefd in de details wat betreft eerlijkheidHelemaal verliefd in de details wat betreft eerlijkheid

Als bedrijf dat zich in elk opzicht heeft gewijd aan moralistische en ethische standaarden, vinden wij mensen die helemaal achter hun producten staan, buitengewoon belangrijk. Bij de keuze van onze producten letten we daarom altijd op ecologisch duurzame, eerlijke en menswaardige productie evenals transparante waardeketens en eisen de betreffende waarmerken en certificeringen op. Naast het naleven van dergelijke Fairtrade-standaarden ondersteunen we bovendien zo goed als we kunnen bedrijven zonder winstoogmerk en sociale projecten.