Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas*

Menu

Hanglampen

Stel je het volgende scenario voor: Je hebt vrienden uitgenodigd voor een etentje, maar het menu komt gewoon niet goed uit de verf. De kamer is helder verlicht, maar vanuit een knusse ... Lees meer

Gids

Tijdloze pendelarmaturen. Voor eeuwig heldere momenten

HanglampenHanglampen

Stel je het volgende scenario voor: Je hebt vrienden uitgenodigd voor een etentje, maar het menu komt gewoon niet goed uit de verf. De kamer is helder verlicht, maar er is geen spoor van een gezellige sfeer.

Soms is het echter heel eenvoudig om de sfeer te bepalen: door bijvoorbeeld afzonderlijke zones van een ruimte met pendelarmaturen selectief in scène te zetten, geeft u de ruimte meer structuur en karakter en creëert u tegelijk een levendige ruimtestructuur. Wij beschikken over een ruim assortiment pendelarmaturen waarmee u een optimale verlichtingssituatie kunt realiseren, aangepast aan uw behoeften en voorkeuren.

Zoals bij al onze armaturen, is de selectie gebaseerd op criteria zoals materialiteit, functionaliteit, oorsprong, duurzaamheid en esthetiek. Waarbij de esthetiek vooral voortvloeit uit het geslaagde samenspel van vorm en functie. U vindt er meesterwerken van ontwerpers en lichttechnici uit de jaren 1920, 1930 en 1960, Duitse, Deense en Britse verlichtingsklassiekers, die qua functionaliteit en design toen al even overtuigend waren als nu - meesterwerken van verlichtingspioniers als Louis Poulsen, Kaiser idell, Original BTC en de Bolichwerke. Evenzo zijn er hanglampen van jonge ontwerpers in ons assortiment, waarvan de puristische, terughoudende stijl zowel geschikt is voor sobere kamers als voor speels ingerichte kamers. De materialen variëren van glas, aluminium, staal en messing tot porselein, beenderporselein en mondgeblazen opaalglas. Thermoset, bakeliet en beton zijn de materialen bij uitstek voor onze werfcontactdozen.

Bereik binnen vier muren. Stralende solisten en tuttisten

In principe hebben pendelarmaturen veel talenten. Ze kunnen dienen als sfeerverlichting en een ruimte gelijkmatig verlichten. Als zoneverlichting creëren ze de beste verlichtingsomstandigheden waar ze nodig zijn voor specifieke activiteiten. En als accentverlichting accentueren zij afzonderlijke woonruimten of voorwerpen en verlichten zij de sfeer in een ruimte door een zacht sfeerlicht uit te stralen - bij voorkeur in een warme lichtkleur van minder dan 3.000 Kelvin. In principe zijn pendelarmaturen geschikt voor elke woonruimte, maar ze worden zeer vaak aangetroffen in keukens en eetkamers.

enscenering van communicatieplekken. Pendelarmaturen voor eettafels.

Hanglamp boven eettafelHanglamp boven eettafel

Een grote eettafel biedt ruimte voor vele mooie gelegenheden en gelegenheden - van samen eten met het gezin tot onstuimige spelletjesavonden met vrienden. Tegelijkertijd kan het dienen als werkplek waar u uw krantje kunt lezen, de kinderen hun huiswerk maken en u uw creatieve hobby kunt beoefenen. Kortom: de eettafel is het hart van elk huis en een centrale plaats voor communicatie. Met de juiste pendelarmaturen kunt u het de aandacht geven die het verdient en zorgen voor de beste lichtomstandigheden en een harmonieuze, uitnodigende sfeer. Een paar regels moeten in acht worden genomen: Om ervoor te zorgen dat de gasten aan tafel niet worden verblind of aan het oog worden onttrokken door de lampenkap, moet de afstand tussen het tafelblad en de onderrand van de pendelarmatuur tussen 60 en 70 centimeter bedragen. Het aantal armaturen hangt af van de vorm en de afmetingen van de tafel: ronde eettafels komen perfect tot hun recht met een "solist", terwijl rechthoekige of ovale eettafels baat hebben bij drie of meer pendelarmaturen die, afhankelijk van hun afmetingen, op gelijke afstand van elkaar zijn geplaatst. Met drie armaturen wordt de lengte van de tafel idealiter gevierendeeld.

Alles in beeld. Pendelarmaturen in de keuken en het kantoor.

Hanglamp voor de keukenHanglamp voor de keuken

Een goede voorbereiding is alles - vooral bij het koken. En iedereen die graag en vaak in de keuken staat, weet hoe belangrijk het is om de juiste verlichting te hebben om alles in het oog te houden tijdens de bereiding. Verschillende pendelarmaturen boven het werkblad of keukeneiland zijn niet alleen een blikvanger, ze geven ook het juiste licht voor een perfecte mise en place.

Evenzo kunt u in andere functionele leefruimten, zoals uw kantoor, pendelarmaturen gebruiken om licht in de duisternis te brengen en een aangename werksfeer te creëren. In ieder geval is het belangrijk dat de armatuur niet verblindt en geen reflecties op het scherm veroorzaakt. Vooral als er niet voldoende daglicht in uw studeerkamer is, voorkomt de basishelderheid van een kamerlamp sterke licht-donker contrasten die uw ogen snel vermoeien en uw concentratie- en prestatievermogen verminderen. Een combinatie van indirect en direct licht is ideaal. Een nuttige aanvulling op de algemene verlichting is de zoneverlichting. Dit kan zowel worden bereikt met pendelarmaturen als met tafellampen met reflectorkap, die uw bureau gericht verlichten en u zo in staat stellen efficiënt te werken. Bij tafellampen moet erop worden gelet dat het bureau van opzij wordt verlicht, van links voor rechtshandigen en van rechts voor linkshandigen, om storende schaduwen van de schrijvende hand te vermijden. Bovendien moet de bureaulamp iets achter het scherm worden geplaatst en moet het licht schuin van boven naar binnen vallen.

In een gemengd ensemble. Hanglampen in de woonkamer.

De woonkamer is veruit de meest populaire kamer in uw huis. Hier ligt, zoals het woord al zegt, de nadruk op gezelligheid. We zitten in een leunstoel een goed boek te lezen of naar muziek te luisteren, genieten van een gezellige avond tv-kijken op de bank of komen samen met familie en vrienden. Het verlichtingsontwerp moet goed doordacht zijn omdat de verschillende activiteiten, die gepaard gaan met verschillende "visuele taken" op het vlak van verlichting, individuele verlichtingssituaties vereisen, waarbij de individuele lichtbronnen en -types moeten worden gekozen en op elkaar afgestemd. In de woonkamer kunnen pendelarmaturen dienen als algemene verlichting ter oriëntatie en als accentverlichting om sfeervolle lichteilanden te creëren, bv. laag opgehangen boven de salontafel of de hoek van de sofa. Het is echter de mix van verschillende armaturen die de woonkamer in het juiste licht zet. Wandarmaturen zorgen voor indirect, niet-verblindend licht en plaatsen decoratieve verlichtingsaccenten. Afhankelijk van de uitvoering kunt u ze ook boven de leeshoek monteren voor een optimale visuele ondersteuning. En met behulp van staande lampen wordt het licht precies daar gebracht waar het het hardst nodig is. Speel met verschillende verlichtingselementen in uw woonkamer, zodat niets belangrijks in het donker blijft en het resultaat een samenhangend, stralend kunstwerk is.

Pendelarmaturen zijn natuurlijk ook doeltreffend in andere ruimten - in de slaapkamer of de badkamer, in de gang, in hoge trappen of galerijen, alsook in de serre of op een overdekt terras. Met de juiste dimmers en lichtbronnen kunt u de juiste lichtstemming creëren voor elke situatie en op elk moment.

Menu