Menu

Louis Poulsen Hanglamp Triplex Glas VL 45

Groot
Louis Poulsen Hanglamp Triplex Glas VL 45
Groot
  € 679,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Licht van het Radiohuis

  Vilhelm Lauritzen, een van de belangrijkste Deense architecten en een pionier van het Deense functionalisme, was een meester in het verenigen van materiaal en licht. Zijn hele leven lang werkte hij volgens het credo: "Geen leven zonder esthetiek." De hier aangeboden armatuur ontwierp hij midden jaren veertig voor de Deense omroep. Het werd toen al geproduceerd door Louis Poulsen en werd al snel een van de best verkochte modellen. Het ontwerp volgt perfect Lauritzen's basisidee om een gericht licht dat schaduwen werpt te combineren met een diffuus licht: Gericht licht valt naar beneden door de opening aan de basis, terwijl de handgeblazen kap zelf een gelijkmatig en zacht licht in de kamer verspreidt. De lampenkap bestaat uit drie lagen glas, waarbij de binnenste laag uit helder glas bestaat, de middelste laag uit wit glas en de buitenste laag weer uit helder glas. In 2016 hervatte Louis Poulsen de productie van de lamp, die geschikt is voor zowel hoge als lage montage, die inmiddels was stopgezet - alleen qua lichttechniek en energieverbruik werd ze bij de tijd gebracht.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 70009

   Kap mondgeblazen opaalglas wit, pendelbuis messing getrokken. Plastic kap. Textielkabel, lengte 4,2 m. Levering zonder lamp.
   Groot. Schaduwhoogte 37 cm, Ø 37 cm. Gewicht 4 kg. Stopcontact E 27 (max. 200 W).
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen