Menu
Niewsbrief

Onderwerp

Vlinder fauteuil Mariposa. Met alle voeten op de grond

Mariposa Vlinder LeunstoelMariposa Vlinder Leunstoel

Vanuit ons oogpunt is deze fauteuil, waarvan de voorganger in de jaren 1950 beroemd werd als de "Vlinderstoel" (of vleermuisstoel), nog steeds een van de meest succesvolle zitmeubelen in zijn soort. Het origineel was een eenvoudige fauteuil met een vertakt frame, ontworpen in de jaren 1930 door de Argentijnse architecten Bonet Castellana, Kuchan en Hardoy-Ferrari. Ons model komt qua vorm heel dicht in de buurt van dit oorspronkelijke type en draagt de naam "Mariposa" - vlinder.

Houd uw houding nonchalant
Met de eenvoudigste middelen biedt dit meubel de grootst mogelijke ontspanning. De in alle richtingen gewelfde lederen huid ziet eruit alsof ze in de ruimte is uitgerekt - je zit er uiterst comfortabel in, je kunt achterover leunen en - dit is de doorslaggevende factor - toch verlies je je houding niet.

Dicht bij de bron. Het leder
Het sterke leder waarvan de zittingen zijn gemaakt, is plantaardig gelooid; een zadelleder van Argentijnse runderen, dat op traditionele wijze wordt verwerkt in een leerlooierij in Santa Fe die gespecialiseerd is in de productie van dergelijk leder. Het sterke leer is nauwelijks "glad gestreken", het vertoont nog duidelijke sporen van het leven van de dieren. Het vakmanschap - bij de fabrikant in Zweden - volgt het karakter van het materiaal. Het leer is genaaid met open randen: Vergeleken met de gekederde naad is dit een zeer verfijnde vorm van verwerking, die niet alleen visuele accenten zet, maar hier ook het technische voordeel biedt dat de naden elke beweging van het zware leer volgen.

Filigree base. Het frame
Het leder is opgehangen in een frame van ronde stalen stangen met poedercoating (van Zweedse makelij), dat gedemonteerd in afzonderlijke delen wordt geleverd en gemakkelijk tot één geheel kan worden samengevoegd met behulp van de bijgevoegde verbindingsstukken van gegoten aluminium. Daartoe bevat elke levering, naast de montagehandleiding, bevestigingsschroeven en een bijbehorend gereedschap.

Fauteuil Mariposa in detail

Mariposa Bat Stoel, Bruin

Zitting van plantaardig gelooid, geverfd rundleer, 4 mm dik, met open rand gestikt. Frame ronde stalen staven, open gelast en zwart gepoedercoat. Aansluitingen van gegoten aluminium. Hoogte 93,5 cm, breedte 81 cm, diepte 83 cm. Zithoogte voor 28 cm. Gewicht 9,6 kg. Geleverd in afzonderlijke onderdelen.

€ 1.050,00
Naar het product
Mariposa Hennep Bat Stoel

Zitting gemaakt van canvas-gebonden hennepstof, gebleekt en ongeverfd, stofgewicht 600 g/m2. Hoeken van plantaardig gelooid rundleer. Frame stalen stangen, open gelast en zwart gepoedercoat. 4 halfronde verbindingselementen van gegoten aluminium, 4 verbindingshulzen van kunststof, die tevens dienen als vloerbeschermende voetjes. Stalen schroeven.

Menu