Gids

De leunstoel als soloartiest

Lange tijd was de fauteuil meer op zijn plaats als bijrolspeler. Ondergeschikt aan de alomtegenwoordige zitgroep, en natuurlijk bijpassend, als een kloon van de dominante bank die van zijn middelpunt is beroofd. Die dagen zijn voorbij. Gelukkig maar, zouden we willen zeggen. De fauteuil heeft zich geëmancipeerd, is nu (weer) een blikvanger in de ruimte, een solitair inrichtingselement en staat voor individueel comfort in plaats van gedeelde gezelligheid. Bij Manufactum concentreren we ons - in de waarste zin van het woord - op tijdloze klassiekers in plaats van op snelle trends. Of je het nu leuk vindt of niet: je zult aan deze fauteuils blijven hangen.

Een back-up. Manufactum fauteuils en hun materialen

Terwijl u uw voeten omhoog legt, moet uw fauteuil het liefst voor u werken. Duurzaamheid enerzijds en comfort anderzijds gaan hand in hand met de producten uit het Manufactum-gamma. Hoogwaardig hout, soms kunstig gebogen, of flexibele constructies van stalen buizen dienen als stabiele en tegelijkertijd elastische basis. Materialen zoals sterk, volnerfleer, ademende scheerwol en scheurbestendige hennep scheppen met hun aangename gevoel en ondersteunende rug de ideale voorwaarden voor een rustgevende pauze. Een Sorbisch spreekwoord zegt: "Als je goed zit, zoek je geen nieuwe leunstoel". Wij streven naar niets minder.

En om ervoor te zorgen dat u lang plezier beleeft aan uw leren fauteuils, volgen hier enkele nuttige verzorgingstips:

  • Echt leder reageert op zonlicht. Als u uw fauteuil tegen verbleken wilt beschermen, zoek hem dan op een schaduwrijke plek op.
  • Het verwarmen van lucht kan ook het leer beschadigen, waardoor het na verloop van tijd uitdroogt en broos wordt. Leren zitmeubelen kunnen daarom beter niet direct voor de verwarming worden geplaatst.
  • Hoe natuurlijker, hoe gevoeliger en onderhoudsarmer leer is. Regelmatig onderhoud met lederolie of een voor leder geschikte boenwas vermindert de gevoeligheid voor vuil en krassen.
  • Een patina hoort nu eenmaal bij een geliefd en doorleefd meubelstuk. Wij vinden zelfs: hoe ouder een leren fauteuil, hoe mooier hij is.
Noot

Een laatste opmerking - een die de behoefte aan een comfortabele stoel in een heel nieuw licht plaatst: studies hebben aangetoond (en wij geven hier geloof aan omdat deze zijn oorsprong vindt in de psychologieafdelingen van Harvard en Yale) dat er een duidelijke correlatie bestaat tussen zacht zitten en zachtmoedige gebruikers. Zittenblijvers daarentegen neigen ertoe onverzettelijker en onvriendelijker te zijn tegenover hun medemensen. Zo bezien zijn fauteuils vredestichters in de gedaante van meubelen. Als dat geen verkoopargument is, dan weten we het niet meer.