Menu

Eisch Whiskyglas

2 stuks in doos
Exclusief
Eisch Whiskyglas
2 stuks in doos
2 stuks in doos
17,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Af en toe vragen wij een fabrikant ook om een detail weg te laten dat niet noodzakelijk in ons belang is. Zoals deze glazen van de Eisch glasfabriek in Frauenau in het Beierse Woud. Zij worden machinaal geblazen, waarbij de steel en de voet zo nodig los van de glasmassa worden getrokken en bevestigd. Wat ze echter niet hebben is de Sensisplus golf, een speciale eigenschap in de oppervlaktebehandeling die voordelig kan zijn voor degustatieglazen, maar die wij overbodig vonden in deze niet alledaagse glazen.

Kristalglas, machinaal geblazen met een speciaal bevestigde en getekende steel. Eisch gebruikt voor deze glazen dezelfde glasmassa als voor de handgeblazen glazen van de glasfabriek.

Glas uit traditie. Eisch Glasblazerij

In het Beierse Woud wordt al sinds de 14e eeuw glas geproduceerd. De grondstoffen hout en kwartszand waren vanaf het begin in grote hoeveelheden beschikbaar; kalk en, in beperkte mate, gekleurde glasklei werden van buiten aangevoerd, evenals klei voor de smeltkroezen - dit zijn de grote vaten waarin de glaspartij tot op de dag van vandaag in de oven wordt gesmolten bij temperaturen van ruim boven de 1.000 °C. Bij afkoeling tot 1.250 °C wordt de glasmassa stroperig en kan zij alleen nog bij de glasblazer verder worden verwerkt. De glasfabriek Eisch in Frauenau gebruikt tot op de dag van vandaag haar eigen startmengsel. Het bedrijf werd opgericht door Valentin Eisch, een meestergraveur, aanvankelijk als een afwerkingsbedrijf. Dat was in 1946; de eigen glasoven van het bedrijf werd slechts zes jaar later in gebruik genomen. In die tijd werd het familiebedrijf beschouwd als de jongste en kleinste glasblazerij in Beieren - vandaag de dag exporteert Eisch zijn glaswerk naar meer dan 60 landen over de hele wereld. De voorouders van de familie in de streek waren reeds in de 17e eeuw verbonden met het ambacht van de glasblazerij.

Eisch voor Manufactum

Onze drinkglazen zijn machinaal geblazen glazen die van dezelfde glasmassa zijn gemaakt als de mondgeblazen glazen van Eisch. De stelen worden speciaal voor elk glas gezet en getekend, en vervolgens worden ook de voeten gezet en gemodelleerd. Zo worden brillen voor dagelijks gebruik gemaakt in een kwaliteit die niet alledaags is. Hun vorm of die van hun bekers is sinds lang in elk geval het beste gebleken: aangepast aan de behoeften van de drank die eruit wordt gedronken en die zich erin kan ontvouwen met al zijn aroma's.

Productinformatie

Artikel nummer 18576

Inhoud 370 ml. Hoogte 9 cm, voet Ø 4,4 cm, Ø bovenkant 6,8 cm. Materiaal dikte 1.3 mm. Gewicht 155 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu